Dunaguri Görkorcsolya- és Szabadidő-sport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2019.11.29. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom


Közlemények, hírek

2019.11.06. Görkorcsolya oktatást, túrázást, szüneteltetjük 2020 tavaszáig!
Magán jellegű, egyéni oktatási igény esetén, írj nekünk e-mailt itt... 
2019. novemberétől 2020 tavaszáig szüneteltetjük a görkorcsolyás aktivitások többségét.
Nem tartunk csoportos görkorcsolya oktatást, görkori túrát és edzést, nem kölcsönzünk görkori felszerelést. Rendkívüli görkori program lehetsége, pl. fedett helyen görizés, gördiszkó esetleg karácsonyi vagy szilveszteri gurulás a városban. Ilyen esetben kiírjuk, illetve hírlevelünkben kiküldjük a részleteket.
Ha feltétlenül igényelnél oktatást, akkor egyéni foglalkozsáként magánóra keretében van rá lehetőség. Tudunk ajánlani oktatóinkank, ha felveszed velünk a kapcsolatot a dunaguri@gmail.com e-mail címen.
2019.09.23-30. között rendezik meg az Európpai Sporthét eseménysorozatát, amelyen mi is részt veszünk az alábbi programokkal:

  • 09.24. kedd este 6-tól síroller edzés és kipróbálása a Városligetben.
  • 09.26. csütörtök este 6-tól ingyenes görkorcsolya oktatás a Városligetben, majd városi gurulás kb. 19:15-től.
  • 09.29. Szezonzáró evezés a Dunakanyarban
A programok részleteit lásd lásd itt az oldalunkon alább. Némely programra regisztráció szükséges. A programokat száraz idő esetén tudjuk megtartani mert vízes útburkolaton nem gurulunk. 
2019.05.01. szerdán 10-13 óráig Görkorcsolya és Síroller napot tartunk Vácon a Toperini Ipari Parkban itt...
Szervezők: a Bozsik Sífutóiskola, a Dunaguri CT és a Váci Ifjúsági Sportegyesület. A Bozsik Sífutóiskola oktatói síroller, míg a Dunaguri oktatói görkorcsolya oktatást tartanak a helyszínen.
Ki lehet próbálni a Decathlon Áruházakban a forgalomba hozandó sírollereket, amelyeken NNN- kötések lesznek.
A szervezők sírollereket, botokat és görkorcsolyákat az oktatáshoz korlátozott számban biztosítanak.
A gépkocsival érkezők legkésőbb 9 óra 45 percig hajthatnak be a Park területén lévő parkolóba, ezt követően a rendezvény ideje alatt gépkocsival közlekedni a Park területén nem lehet. Azok a vendégek, akik a 14:00-kor kezdődő versenyre nem maradnak, kérjük, hogy a gépkocsikkal 13:45-ig hagyják el a park területét.
A sporttevékenységekhez mindenki önként csatlakozik és azt saját felelősségére vállalja be!
A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők által okozott károkért és az esetlegesen elszenvedett balesetek következményeiért.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
2019.04.04. Beindítjuk a 2019-es szezon csütörtöki görkori oktatásait!
Gyülekező este 6-kor az Olof Palme sátány Műjégpálya felőli parkolójában. Első alkalommal még nem tudunk görkorcsolya felszerelést biztosítani, de a későbbiekben igen. A felszerelést minden esetben emailben kell kérni, mindig a szerdai napon estig. További részletek és tudnivalók lentebb olvashatók a Csütörtöki görkori oktatás résznél...
2019.03.05. Ezen a héten indulnak szezonális programjaink! Március hónaptól indulnak a rendszeres és alkalmi szezonális programjaink. Keddenként síroller és görkorcsolya gyakorlást/edzést tartunk a Városligetben. Csütörtök esti városi gurulások is elindulnak a héten, majd a hó végétől elkezdődnek a csütörtök esti görkorcsolya oktatások is. A programok részleteit lásd alább a megfelelő rovatban!
2019.02.20.  szerdán rendezzük meg a Jégmaraton/félmaraton korcsolya-versenyt a Városligeti Műjégpályán!
Minden évben megrendezzük ezt a rendhagyó, saját időméréses versenyenyt, amely leginkább a teljesítmény túrázók versenyihez hasonlít. A verseny ingyenes és nyitott, azon bárki indulhat, akár a helyszínen is nevezve. A lényeg az, hogy saját GPS-es mérőeszközével (mobiltelefon, túra GPS vagy futóóra ) teljesítse a félmaratoni vagy a maratoni távot, közönségkorcsolyázás közben. Az eredményét bemutatja a szervezőknek, akik rögzítik azt. Dobogó, helyezés, hajtás nincs, a lényeg az, hogy teljesítsd a kijelölt távodat a 4 órás időtartam alatt, miközben egy jót korcsolyázol a barátaiddal. Jelentkezni a dunaguri@gmail.com emailcímen lehet. A részletes versenykiírás itt olvasható.
2019.01.09. Sífutunk Normafán is amíg jók a hóviszonyok.
Az Szaniszló réten és buszvégállomástól a Jánoshegyi kilátó felé eső sífutó pályákon kint leszünk alkalmanként, hétköznap esti és hétvégén délelőtti órákban. Tagjainkak sífutó felszerelést is tudunk kölcsönözni kipróbálásra. A további lehetőségekről és a pontos időpontokról érdeklődj emailben itt: dunaguri@gmail.com 
Kölcsönözhető sífutó felszerelés a helyszinen a Vasas Síházból is. Ugyanitt a Bozsik Sífutó Iskola is tart sífutás oktatást. Részletek a www.sifutas.hu oldalon.
2018.11.19-én megynyitott a Városligeti Műjégpálya.
Társaságunk az egész szezonban kint lesz a keddi és többnyire a csütörtöki napokon is. Csapatosan korcsolyázunk, tanulunk egymástól koris figurákat és trükköket, kígyózunk és néha fogócskázunk is. Néhányan hosszútávú köröket rónak a pályán, akár félmaratoni távon is. Keresd a korcsolya pályán a dunaguris pólós korisokat! Érdemes minél korábban, lehetőleg nyitáskor kijönni, mert ekkor a legjobb a jég és kevesebben vannak.

Korcsolyázás a Városligeti Műjégpályán - kedd/csütörtök!

Picture Időpont: pályanyitástól, általában 17:00-tól!
Hely: Városligeti Műjégpálya, Olof Palme sétány Térképen itt...

Keresd a pályán a dunaguri.hu  pólós korisokat! :)
Társaságunk a novemberi pályanyitástól február végéig kijár rendszeresen korcsolyázni a Műjégre általában a keddi és csütörtöki napokon. Szoktunk itt hosszú távokat körözni, kígyózni, fogócskázni, koszorúzni és a Dunaguri csapattagokkal "bandázni", ismerkedni. :)
Érdeklődhetsz még a FB csoportjainkban vagy  e-mailben, ha csatlakoznál hozzánk!
A korcsolyapálya elérhetősége itt...
Tovább tudnivalók jégkorizásról itt olvashatók...

Sífutás / síelés Normafán és  Donovalyban - hamarosan!

Picture Időpont: Normafán eseti, általában hétköznapi estén vagy hétvégén
 Donovalyban hétvégi napokon
Hely: Normafa és  Donovaly (SK) 

Sífutás Normafán
Ha leesik legalább 10-15 cm hó, akkor rendszeresen járunk ki Normafára sífutni. Hétköznap este, néha délután, illetve hétvégén napközben kerülhet erre sor. Itt elsősorban az úgynevezet MHK sífutó kört használjuk, amelynek hossza 3-4,5 km az útvonaltól függően. Kellő hómennyiség esetén a busz végállomásától a kilátóig terjedő síroller utat is használjuk, mert ezen jól lehet skating stílusban sífutni és ki is van világítva éjjel.
Használható még sífutásra a Vasas SC edzőpályája is a Szaniszló réten, amelyen szintén van világítás.  Minden esetben esti időpontban javasoljuk a megfelelő fejlámpa használatát!
Dunaguri tagoknak, a készlet erejéig, kipróbálási célból, ingyen tudunk sífutó felszerelést adni, valamint segítjük a kezdő lépések megtételében.
Bár mi tudunk segíteni a kipróbálásban, de profi sífutás oktatási igény esetén vedd fel a kapcsolatot a Bozsik Sífutó Iskolával itt...

Sífutás / síelés Donovalyban
Általában autókban összetársulva hétvégenként szoktunk kiutazni reggel 6:30-as indulással. Kiérkezünk
kb. 10:00 -körül. Este 4-ig síelünk illetve sífutunk.
Visszaindulás: kb. 16:30-kor és Budapestre érkezünk kb. este 20:00-kor.
Erre a sí programra minden esetben e-mailben kell jelentkezni csütrötök estig!
Dunaguri tagoknak, a készlet erejéig, kipróbálási célból, ingyen tudunk sífutó felszerelést adni. További sí/snowboard-kölcsönzés lehetséges a helyszínen is a Patty-Ski síiskolánál: www.ho.hu - előfoglalás is lehetséges!
Sífutó felszerelést a Bozsik Sífutó Iskolánál is lehet kölcsönözni : www.sifutas.hu
Sífutó útjaink inkább túra jellegűek, így az alaplépéseket a kezdők is megtanulhatják "menet közben". Ennek ellenére javasoljuk, hogy Donovaly-túra előtt, pár alkalommal gyere ki sífutni tanulni a Normafára. Itt tőlünk is eltanulhatsz ezt-azt, de bekapcsolódhatsz a Bozsik Sífutó Iskola tanfolyamaiba is az Anna-réten (ha van hozzá hó).
Nem mindenki sífut ilyenkor. Csapatunk vegyesen tartalmaz síelőket/snowboardosokat is ezeken a túrákon, így ezekre a sportágakra is csatlakozhatsz. Ha síelést vagy snowboardozást tanulnál, akkor oktatót, profi síiskolát is tudunk ajánlani!
Donovaly térképen itt...
Normafa Anna-rét térképen itt...
További tudnivalók a síelésről/sífutásról itt olvashatók...

"Kezdd a Dunagurit a Ligetben csütörtökönként! "
Legközelebb 2020 áprilisától!

Ingyenes görkorcsolya oktatás kezdőknek akár 0-kmeseknek  is! 

Picture Helyszín: Olof Palme Sétány jágpálya felöli vége, térképen itt...
Időpont:
este 6:00 -tól
Részvétel: ingyenes kipróbálás, nyitott bárki számára, de regisztrálni, hírlevélre feliratkozni nem árt, itt: dunaguri@gmail.com.

Görkorcsolya tanulás tematikája: fékezés, kanyarodás, lejtőzés, járdázás, akadályokon való átgurulás görkorcsolyával, hogy bátrabban belevágj egy hosszabb görkori túrába, ezért inkább itt próbálkozz először a görkorcsolyázással! Tanuld meg a hosszabb távokon is bírható helyes hajtást, a fékezést görkorival és az akadályokon való átgurulást változatos terepen. Tapasztalt görisek, Dunaguri túrázók, görkorcsolya oktatók és versenyzők adják át itt tapasztalataikat és segítenek Neked a biztonságos görkorcsolyázás elsajátításában...

Ha nagyon félős vagy, akkor segít András, a türelem specialista görkori oktatónk! A haladóknak Gyari vagy DZ mutat hasznos görkorcsolya technikákat és trükköket. A Freestyle-slalom görkori versenyzők, Anna, Sanyi vagy Zoli, ha kint vannak, görkorcsolya trükköket és figurákat mutatnak be a felállított bójasoron. Ha csatlakoznál hozzájuk, akkor itt találod foglalkozásaikat.
Az oktatásokat követően, kb. este 19:30-tól, egy hosszabb-rövidebb városi görkorizást is tartunk, a nem teljesen kezdőknek, a görkorcsolya trükkök begyakorlásaként, az Andrássy út, a belváros és a rakpartok jól görkorizható útvonalain.

A görkorcsolya oktatás és tanulás ingyenes, de, ha tetszik amit csinálunk, jónak tartod hogy támogass minket, akkor csatlakozz tagjainkhoz a tagsági díj vagy tetszőleges támogatás befizetésével. Számla adatainkat a Kapcsolatok menüpont alatt megtalálod.  Ezzel a Dunaguri Társaság céljainak elérését segíted, emelni tudjuk a programjaink színvonalát és megakadályozhatod, hogy elhaljon ez a jó kis göris kezdeményezés, amely már több mint 10 éve működik.

Görkoris védőfelszerelést és sisakot légyszi hozzatok és vegyétek is fel!
A programokon való együtt gurulás mindenkinek saját felelősségére történik! A szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak a velünk önként együtt gurulók testi épségéért, vagy egyéb kérokért, főleg akkor nem, ha nem viselnek görkorcsolya védőfelszerelést és láthatósági elemeket! Kiskorú csakis naygkorú hozzátartozó közvetlen felügyelete mellett vehet részt a foglakozásainkon! A görkorisokra is érvényesek a KRESZ (gyalogosokra vonatkozó) előírásai!!!
Vizes útburkolat esetén nem oktatunk, nem gurulunk!

A DIGI Sport Reggeli Start műsorának rólunk készült videója megnézhető itt... :

Fazekas Zoltán (zFazek) helyszíni görkori-oktatás videóját lásd itt... :

2018-as oktatási szezonunk képeit lásd itt...

2013. májusi görkorcsolya oktatás képriportját lásd itt... :

2012-es görkori oktatásunk képgalériáját lásd itt... :

Görkorcsolya oktatásunkról további részleteket itt olvashatsz...

További kérdések, regisztráció vagy kapcsolat: dunaguri@gmail.com.

Kedd esti görizés/sírollerezés edzés/gyakorlás!
Legközelebb 2020 áprilisától!

Picture

Időpont: kedd esténként fél 6-tól, a Műjég nyitásáig
Hely: Városliget, ha jó az időjárás! Térképen itt...
Edzést időnként Normafán is tartunk!
Kezdő vagy haladó görkorcsolyásoknak sírollereseknek kínálunk gyakorolási vagy edzési lehetőséget a Városligetben. Ezen a napon a görkorcsolyázás mellett kipróbálható a Ligetben a sírollerezés és a nordic blading (görkorcsolya + síbot kombináció) is! Síroller felszerelés igénylés céljából kérjük hétfő estig írj e-mailt a cipőméreted és a magasságod megadásával! A nordic blading kipróbálásához gyere görkorival és síbotot adunk a helyszínen.  Görkorcsolyát keddre nem,  csak a csütörtöki napra tudunk kihohzni.
Görkorcsolya védőfelszerelést, láthatósági elemeket, ajánlott hozni! A görkorisokra és a sírolleresekre a KRESZ, gyalogosok számára megfogalmazott, előírásai érvényesek!
Télen, rossz időben, és vizes útburkolaton nem gurulunk!
Gyülekezés helye itt...

Mivel elkészült a Normafán a busz végállomást a libegővel összekötő Jánoshehyi úton a futó-, görkorcsolya-, kerékpár-, és síroller-pálya, ezért itt is edzünk néha, délután 1-2 óra időtartamban.
A görkorcsolya pálya 1,8 km hosszú, lejtőt emelkedőt is tartalmaz, ami kiváló síroller edzésekre is! Itt edz a Vasas sífutó szakosztálya, valamint itt tartja oktatásait Bozsik Anna Sífutó- és Nordic-walking Iskolája is. Ősszel és tavasszal, hűvösebb időkben és hétköznap érdemes ezt a pályát használni, mert ekkor kevésbé forgalmas.
Egy tipikus edzés útvonal így néz ki...
A hely Normafán itt található...

Csütörtök esti városi görkorizás
Legközelebb 2020 áprilisától!

Picture

Találkozó: Városliget Olof Palme sétány, térképen itt...
Időpont: kb. 18:15-tól, a jégpálya nyitásáig


A csütörtök esti görkorcsolya oktatás után szokott összegyűlni az a társaság, amely egy megbeszélt útvonalon a városben görkorizik. Bárki csatlakozhat a görkorcsolya túrához, aki tud egy közepes tempót tartani és legalább egy módszerrel biztosan fékezni. Görkorcsolya védőfelszerelést, láthatósági elemeket, ajánlott hozni! A túrához mindenki önként csatlakozik és azt saját felelősségére vállalja be! A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők által okozott károkért és az esetlegesen elszenvedett balesetek következményeiért. A görkorisokra a KRESZ, gyalogosok számára megfogalmazott, előírásai érvényesek! Kiskorú görkoris csakis nagykorú felnőtt közvetlen felügyelete alatt gurulhat velünk!
A nyitott és nyilvános túráink során kép- és/vagy videó-felvételek készülhetnek, amelyeket a dunaguri.hu oldalunk képgalériáiba valamint FB csoportjainkba feltehetünk.
Télen, rossz időben, és vizes útburkolaton nem görkorcsolyázunk!

Velencemaraton görkorcsolya- és síroller-verseny 10.12.

Picture
Jelentkezési határidő: 10.10.csüt.. délig az e-mail-címünkre !
Hely: Velencei tó déli partján itt...   
Találkozó: 12-én 9:00-kor a Velence állomás alatti nagyparkolóban itt...
A versenykiírás itt olvasható el...

Előnevezni a versenyere a dunaguri@gmail.com emailcímen lehet, 10.10. csütörtök délig. Nevezési díj nincs, de Társaságunk szívesen veszi a támogatás vagy a tagsági díj megfizetését.
A nevezéshez a következő adatokra van szükségünk (amelyeket bizalmasan kezelünk) : név, lakhely(település elég), születési év (a korcsoportba sorolás végett), a vállalt táv és a gurulós szerkezet típusa..
A részletes versenykiírást itt olvasd el...     
A versenyútvonal nyomvonala itt látható... 

Dunaguri CT csapatként alkalmanként részt veszünk más görkorcsolya/síroller versenyeken is. Amint van infónk közelgő görkorcsolya versenyről ide is kiírjuk a részleteket. Nevezni Dunaguri CT csapattagként lehet egy nekünk küldött emailben, amelyben a Nevet, a születési időt és a lakhelyet (csak a települést) kell megjelölni. Ezen adatok ismeretében csoportosan nevezünk a görkori versenyre, sokszor kedvezőbb feltételekkel mint a helyszínen egyénileg nevezve (Pl. előnevezésben 1000 Ft, a helszínen 2000 Ft). A görkorcsolya versenyzéshez csapatpólót és némi "ellátmányt" is biztosítunk nálunk induló tagjainkak. Szükség esetén görkorcsolya  védőfelszerelést és sisakot is tudunk biztosítani! További tudnivalók a versenyekről  itt olvashatók...

Evezzés a Dunakanyarban
Legközelebb 2020 áprilisától!

Picture
Találkozó: 09:45-kor a Kismarosi Sügér SE csónak-kölcsönzőnél itt...
Indulás:
10:00-kor a Dunán felfelé
Hely:
Dunakanyar, Kismaros-Nagymaros térsége
Jelentkezés:
csütörtök reggelig e-mailben a csónakfoglalás miatt!
Táv: kb.11-13 km. A pontos evezős útvonal a csapat, a vízállás, és az időjárás függvénye!
Ajánlott: csak haladó evezősöknek, akár kajakkal, akár kenuval. Megkérjük a 0 km-es evezősöket, hogy erre a túrára ne jöjjenek, mert a víz már hideg, nem veszélytelen egy borulás!
Erre az evezős programra minden esetben e-mailben kell jelentkezni péntek reggelig a csónakfoglalás miatt!
A vízállástól függően a szokásos túra-útvonalunk: Kismaros - Nagymaros - Visegrád - Szentendrei Szigetcsúcs - Kismaros. Ezen az útvonalon kb. délután 4-6 -ra érünk vissza a köztes pihenők és fürdőzések hosszától függően. :)
Lehet egy másik alternatíva is: Kismaros - Kisoroszi Szigetcsúcs - Szentendrei ág- Dunabogdány és vissza! Ez a vízitúra egy kicsit hosszabb, de változatosabb az útvonal. Nem minden vízállásnál érdemes ezt végigevezni.
FONTOS!!! A túrát mindenki saját felelősségére vállalja be! Kezdő evezősök most ne jelentkezzenek!
A csónakkölcsönzés a helyszínen lesz, de előre kell e-mailt küldeni címünkre , a csónakok foglalása miatt, amely 2000 Ft/fő/nap és a helyszínen a csónak-kölcsönzőben fizetendő.
A csónakkölcsönző helye térképen itt...
Egy jellemző túraútvonalunk itt látható...
A vízi közlekedés szabályait olvasd el itt...
A fentiekből az általunk készített rövidebb kivonatot olvashatod itt...
További tudnivaló a vízitúráinkról itt olvasható...

Görkorcsolya-túra
Legközelebb 2020 áprilisától!

Picture
Találkozó: xx:xx -kor, itt....    
Indulás:
xx:xx-kor, majd vissza  

Útvonal: -- km
Az útvonalon készült korábbi képgalériát nézd itt...
Közepes és haladó tudású görkorcsolyásoknak ajánljuk. A kezdők inkább kerékpáros kísérőként nézzék meg az útvonalat.
A túra végén lesz a hekkezés-palacsintázás.
A túrához mindenki önként csatlakozik és azt saját felelősségére vállalja be! A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők által okozott károkért és az esetlegesen elszenvedett balesetek következményeiért. A KRESZ gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályait be kell tartani! Kiskorú görkoris csakis nagykorú felnőtt közvetlen felügyelete alatt gurulhat velünk!
A nyitott és nyilvános túráink során kép- és/vagy videó-felvételek készülhetnek, amelyeket a dunaguri.hu oldalunk képgalériáiba valamint FB csoportjainkba feltehetünk.
Rossz idő vizes útburkolat esetén nem nem görkorizunk! Védőfelszerelés (sisak, csukló-, könyök-, és térd-védő) viselése a túrán ajánlott!
A túrán való részvétellel úgy tekintjük, hogy a fenti szabályokat elfogadod!
Ajánlott: közepes és haladó görkorcsolyásoknak biztos fékezéstudással és haladó sírollereseknek is.
       
"; } }