Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2023.11.11. 01:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom


Közlemények, hírek

2023.12.13. A hétvégéken kívül, hétköznap is rendszeresen járunk majd ki Szlovákiába síelni/sífutni az ünnepi periódusban is! 

2023.11.17-től kezdjük a téli programjainkat! Kedd, és többnyire a csütörtöki napokon is a Városligeti Műjégen korizunk, hétköznap alkalmanként a Normafán a hóágyúzott és kivilágított sífutó pályán sífutunk (néha hétvégén Galayatetőn is), míg hétvégenként rendszeresen síelünk/sífutunk Szlovákiában is!
Felszereléseket foglalkozásainkra az alábbiak szerint kell kérni.
Talphossz, testmagasság és testsúly megadása szükséges a görkori/síroller felszerelésigényhez, amit mindig az előtte való nap kell mekérni.
Botkori/síroller oktatást, kipróbálást csak előzetes egyeztetés után tartunk. A csütörtöki görkori oktatás mindig van, ha nem vizes az útbuirkolat vagy nem hirdettek hőségriadót!
A hétvégi evezésre minden esetben szerda estig kell a csónakigényt jelezni és csütörtök délig kell a csónakfoglalási előleget átutalni a válasz emailben megadott számlaszámra.
2023.07.24-30. közötti görkorcsolya és síroller táborunk két helyszínére, Planica majd Bovec, külön külön is lehet jelentkezni az alábbiak szerint:
Július 24-27. Planica (280 EUR/fő)
Július 27-30. Bovec/Cezsoca (290 EUR/FŐ)  
Aki mindkettőre jönne, annak 550 EUR/fő a díj. A tábor programjának részletei és a jelentkezési felület az Anré Tours oldalán érhető el itt. A tábor FB eseményleírása, képekkel itt nézhető meg...  
2023. Május 20.-án s Június 3.-án pályabejárást, megismerést, próbát tartunk azon a Palóc Ringen, ahol június 10-én versenyt is tartunk! A pályát mindkét nap este 6-tól 8-ig lehet próbálni, akár azoknak is, akiknem indulnak a versenyen csak gurulnának egy jót első osztályú aszfalton. Lehet görkorival, sírollerrel, botkorival és skike-el próbálni a pályát! Ha megtetszik, akkor a versenyre is beiratkozhatsz! :)
2023.06.10.-én illetve 17.-én lesz két görkorcsolya/botkori/síroller verseny! Az egyik aVeszprém belvárosában, a másik pedig a Balasagyarmat melletti Palóc-ringen! Részletek hamarosan, amint lesz pontos versenykiírás!
2023.04.06-án este 6-tól kezdjük 19. évi városligeti ingyenes oktatási szezonunkat! Erre az oktatásra felszerelést még nem lehet kérni, íde a kséőbbiekban igen. Felszerelés kölcsönzés és az oktatás ingyenes, ezért ajánljuk mindazoknak, akik most barátkoznának ezzel a sporttal, de még nincsnenek meggyőződve arról, hogy érdemes lenne drága felszerelésbe femtetniük. Az oktatás feltételeiről lentebb az oktatás résznál lehet részleteket olvasni!

Csapatos Korcsolyázás a Városligeti Műjégpályán!

Kedd és csütörtöki napokon a 2023-2024-es szezonban!

Picture Időpont: kedd/csütörtök, és a pályanyitástól kezdünk!
Hely: Városligeti Műjégpálya, Olof Palme sétány Térképen itt...

Keresd a pályán a dunaguri.hu  pólós korisokat! :)
Társaságunk a novemberi pályanyitástól február végéig kijár rendszeresen korcsolyázni a Műjégre általában a keddi és alkalmanként a csütörtöki napokon is. Szoktunk itt hosszú távokat körözni, kígyózni, fogócskázni, koszorúzni és a Dunaguri csapattagokkal "bandázni", ismerkedni. :)
Érdeklődhetsz még a FB csoportjainkban vagy  e-mailben, ha csatlakoznál hozzánk! Tagjainknak korlátozott számban tudunk adni kipróbálásra hokikorit is!
A korcsolyapálya elérhetősége itt...
Tovább tudnivalók jégkorizásról itt olvashatók...

Sífutás / síelés Normafán, Galyatetőn, Donovalyban

A 2023/2024 -es téli szezonban gyakorlatilag minden hétvégén!

Picture Legközelebbi Időpontok: 12.17 és 12.23.
Hely:  Donovaly (SK)  |  Normafa  |  Galyatető       

Sífutás Normafán
Ha leesik a hőmérséklet 0 fok alá, akkor működésbe lép az új hóágyúzott sífutópálya rendszer. Rendszeresen kijárunk majd  Normafára sífutni. Hétköznap este, néha délután, illetve hétvégén napközben kerülhet erre sor. Itt elsősorban a kivilágított sífutópályára megyünk, de kellő havazás esetén az úgynevezet MHK sífutó kört is használjuk, amelynek hossza 3-4,5 km az útvonaltól függően. Kellő hómennyiség esetén a kilátóig terjedő síroller utat is használjuk, mert ezen jól lehet skating stílusban sífutni és ki is van világítva éjjel. Minden esetben, esti időpontban, javasoljuk a megfelelő fejlámpa használatát!
Dunaguri tagoknak, a készlet erejéig, kipróbálási célból, ingyen tudunk sífutó felszerelést adni, valamint segítjük a kezdő lépések megtételében is
.
Bár mi tudunk segíteni a kipróbálásban, de profi sífutás oktatási igény esetén vedd fel a kapcsolatot a Bozsik Sífutó Iskolával itt... , mert ők tényleg alapos és jó oktatást tartanak, illetve lehet a sífutó táboraikba is jelentkezni!

Sífutás Galyatetőn
Galyatető, 950 m-es tengerszint feletti magasságával, jó hóviszonyokkal rendelkezik a sífutáshoz. Budapesttől másfél órai autózásra van, így nagyon jó egynapos túrákat lehet ide szervezni. Két sífutó pálya is van itt.
A Biathlon pálya a legrégebbi, amelyen lőtér is van. Ez technnikásabb, nagyobb szintek is vannak benne, ezért inkább a haladó sífutóknak ajánlott. Ezen a pályán szokták megrendezni a hazai versenyeket is, jó hóviszonyok esetén.
A mási pálya innkább kezdőknek való. A pályarendszer magába foglal egy focipályát is, amelyen gyakorló/síoktató nyomokat is szoktak fektetni. Itt zajlanak az oktatások is. Kezdőknek inkább ezt a pályáat javasoljuk, amit lehet a jövőben még hóágyúzni is foglnak.
A pálya nyomvonala itt látható...
Mindkét pályát kezelik, ha van hozzá elég hó.
Ugyanitt lehet a
Bozsik sífutó Iskola oktatásaira is jelentkezni!   

Sífutás / síelés Donovalyban
Heti rendszerességgel szervezünk ide síelős és sífutós utakat Tagjainknak szombat vagy vasárnapi napokon. A társaság egy része síel, míg mások ezalatt sífutnak a síközpont körüli erdőben. A parkoló alatt egy gyakorló kör is van, így a kezdők is tudnak gyakorolni. Itt avatjuk be a kezdőket is a sífutás alaplépéseibe. A Donovaly sífutó pályák elég rendesen tartalmaznak emelkedőket is, így rendesen le lehet fáradni a nap végére.
..
Az autókba összetársulunk. Reggel 6-7 körül indulunk. Kiérkezünk kb. 10:00 -körül. Este kb. 5-ig síelünk illetve sífutunk.
Visszaindulás: kb. 17:00-kor és Budapestre érkezünk kb. este 21:00-ig.
Erre a sí programra minden esetben e-mailben kell jelentkezni csütrötök estig!
Dunaguri tagoknak, a készlet erejéig, kipróbálási célból, ingyen tudunk sífutó felszerelést adni. Néhány lesikló felszereléssel is rendelkezük. További sí/snowboard-kölcsönzés lehetséges a helyszínen is a Patty-Ski síiskolánál: www.ho.hu - előfoglalás is lehetséges!
Jelentkezés síelős/sífutós programokra minden esetben a dunaguri@gmail.com emailen lehetséges, legkésőbb az adott hét szerda estig!

...Guri görkori-túra alkalmanként télen is!

xx.xx.
Picture

Találkozó: xx:xx kor itt.... 
Gurulás: xx:xx -től ezen az útvonalon...

Az útvonalon nincsenek emelkedők/lejtők, így kezdők is jöhetnek. Az útvonal kb. 2x... km, de néha megállunk pihenni is. Kezdők is jöhetnek, de legalább egy fékezési technikával tudjanak biztosan megállni és egy egyenletes közepes tempót tudjanak gurulni ekkora távon! A túrához botkori technikával és sírollerrel is lehet csatalkozni, mivel ezekkel az eszközökkel is gurulható ez az útvonal! Külföldi túra esetén sportbiztosítást kötni kell, mert külföldön sportolunk! Mindenkinél legyen személyi igazolvány és/vagy útlevél is!
Hosszabban nem időzünk a túra közben, így ajánlott inkább ételt, italt hozni! A helyi vendéglátó helyekere is be lehet ülni, ha a csapat többi része úgy szeretné!
A túrához mindenki önként csatlakozik és azt saját felelősségére vállalja be! A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők által okozott károkért és az esetlegesen elszenvedett balesetek következményeiért.
A KRESZ gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályait be kell tartani! Kiskorú görkoris csakis nagykorú felnőtt közvetlen felügyelete alatt gurulhat velünk szigorúan teljes védőfelszerelésben (sisak is)!
A nyitott és nyilvános túráink során kép- és/vagy videó-felvételek készülhetnek, amelyeket a dunaguri.hu oldalunk képgalériáiba valamint FB csoportjainkba feltehetünk.
Rossz idő vizes útburkolat esetén nem nem görkorizunk!
Védőfelszerelés (sisak, csukló-, könyök-, és térd-védő) viselése a túrán ajánlott, kiskorúaknak kötelező, sisakkal együtt! 
A túrán való részvétellel úgy tekintjük, hogy a fenti szabályokat elfogadod!
Ajánlott: közepes és haladó tudású görkorcsolyásoknak, botkorisoknak, sírollereseknek egyaránt és kerékpáros kísérők is jöhetnek.
       


- - -   Az alábbi programjainkat majd 2024 tavaszától tartjuk!  - - -


Találkozó: xx:xx -kor a Kismarosi Dunakavics csónakház előtt itt...
Indulás: xx:xx-kor Nagymaros felé
Jelentkezés: e-mailben az adott héten szerda estig a csónakfoglalás miatt!
Táv: kb. 12-15 km. A pontos evezős útvonal a csapat, a vízállás, és az időjárás függvénye! Ez a túra opcionálisan meghosszabítható a Dömösi átkelőig annak, aki szeretné!
Ajánlott: nem teljesen kezdő és tapasztalt evezősöknek, egyes vagy kettes kajakkal. Ártéri fák között és mellékágakban vezet az útvonalunk!
Csatlakozás: saját kajakkal, kenuval vagy SUP-al is lehetséges, ingyen, de jelezni kell emailben a szándékot!
Erre az evezős programra minden esetben e-mailben kell jelentkezni szerda estig a csónakfoglalás miatt!
A foglalásban kérném megjelölni a csónak típusát (-1 v. 2 személyes kajak), gyerek esetében az életkort és kajakok esetében a normáltól eltérő testalkatot (nagyobb derékbőséget, extrém magasságot) és súlyt (70-80 kg. felett). Kenufoglalás esetén min. egy embernek kell legyen kenuzási(kormányosi) tapasztalata.
FONTOS!!! A túrát mindenki saját felelősségére vállalja be!
A csónakkölcsönzés a helyszínen lesz, de előre kell e-mailt küldeni címünkre szerda estig.  Túradíj nincs, de a csónakfoglalásra 2000 Ft-ot kell utalni a válasz e-mailben megadott számlaszámra. A csónakbérlés végösszegét helyben kell majd fizetni. Lemondás, elmaradás esetén az előfoglalási díj a kölcsönzőé marad!
A csónakkölcsönző itt található...
Egy jellemző túraútvonalunk itt látható...
A vízi közlekedés szabályait olvasd el itt...
A fentiekből az általunk készített rövidebb kivonatot olvashatod itt...
További tudnivaló a vízitúráinkról itt olvasható...

"Kezdd a Dunagurit a Ligetben, csütörtökönként! "

Ingyenes görkorcsolya oktatás kezdőknek akár 0-kmeseknek  is!
Picture

Találkozó: a Puskás Stadion 3-as kapunál itt   este 6:00 -kor
Részvétel: ingyenes kipróbálás, nyitott bárki számára, de regisztrálni, hírlevélre feliratkozni nem árt, itt: dunaguri@gmail.com.

Görkorcsolya tanulás tematikája:
fékezés, kanyarodás, lejtőzés, járdázás, akadályokon való átgurulás görkorcsolyával, hogy bátrabban belevágj egy hosszabb görkori túrába, ezért inkább itt próbálkozz először a görkorcsolyázással! Tanuld meg a hosszabb távokon is bírható helyes hajtást, a fékezést görkorival és az akadályokon való átgurulást változatos terepen. Tapasztalt görisek, Dunaguri túrázók, görkorcsolya oktatók és versenyzők adják át itt tapasztalataikat és segítenek Neked a biztonságos görkorcsolyázás elsajátításában... 
Vágj bele!
Görkorcsolyát és védőfelszerelést, kipróbálási célból, pár alkalommal, igényelhetsz a Társaságunktól. Mindig a szerdai napon kell a felszerelést kérni a dunaguri@gmail.com emailcímen. A cipőméret, talphossz és a testalkat megadása szükséges. Írd le azt is, ha 0 km-es kezdő vagy, ha van már hasonló sportokban (kori, sí, sífutás, stb.) "előéleted", ha netán egyensúlyzavarod van, stb.
Ha van anyagi lehetőséged rá és látod, hogy ez a sport menni fog, akkor mielőbb vegyél magadnak először is egy saját védőfelszerelést és azzal gyere oktatásra. Már csak higiéniai szempontból is megéri azt a 5.900/szett árat!  Mi ezt a típust ajánljuk (nemcsak) kezdéshez. 
Ha pár alaklommal kipróbáltad, és ha bejön a görizés, akkor a folytatáshoz ezt az MF500 -as görkorcsolya típust ajánljuk a Decathlonból, amely ár teljesítmény szempontból a legjobb a piacon és a kezdőknek tökéletesen megfelel. (pontos méretet vegyél, ne nagyobbat!!!) 
A megfelelő görkorcsolyatípus kiválasztásához, a jó cipőméret választáshoz olvasd el a "Cikkek" menüben található írásainkat!

Négy csoportban oktatunk, általában.
Javasolt a tudásszintednek megfelelő csoportba csatlakozni! A helyszínen a részvételi lapot a megfelelő csoportnál alá kell írni!
A Görkori-alapok csoportban a teljesen kezdőket, akár 0-km-eseket is, oktatjuk, ismertetjük meg a görkorizás alapjaival a kezdő lépésekkel, a lassítási technikákkal.
A Görkori Technikák fejlesztési csoportba a nem teljesen kezdő görkorisokat várjuk, akikkel mindenféle egyensúlyi, ügyességi, technikákra rávezetési gyakorlatokat végzünk.
A Városi görkorizás alapjai csoportunkban a már kellő alapokkal rendelekező görkorisoknak tanítjuk meg, hogy miként kell a városi körülmények között görkorcsolyázni. Tanítunk itt feékezéseket, járdázást, lépcsőzést, akadályokon való átgurulást, hirtelen irányváltást, stb.
A Városi görkoris technikák csoportban olyan görkori techn ikákat tanítunk, ami a városi és túra görkorcsolyázásban lehet hasznos. Pl. járdázás, különféle fékezési és kanyarodási technikák, átgurulás akadályokon, stb.
A Freestyle-slalom görkori versenyzők, Anna, Gergő, Sanyi vagy Zoli, ha kint vannak, görkorcsolya trükköket és figurákat mutatnak be a felállított bójasoron. Ha csatlakoznál hozzájuk, az oktatáson kívül is, akkor itt találod foglalkozásaikat.
Az oktatásokat követően, kb. este 19:00-tól, egy hosszabb-rövidebb városi görkorizást is tartunk, a görkorcsolya trükkök begyakorlásaként, az Andrássy út, a belváros és a rakpartok jól görkorizható útvonalain. Egy rövidebb szakaszra a kezdőket is elvisszük, majd 1-2 km megtétele után visszagurunk felvezetéssel a Ligetbe.

A görkorcsolya oktatás, a kipróbálási célű felszerelés kölcsönzés ingyenes, de, ha tetszik amit csinálunk, jónak tartod hogy támogass minket, akkor csatlakozz Társaságunkhoz tagsági díj vagy tetszőleges támogatás befizetésével. Számla adatainkat a Kapcsolatok menüpont alatt megtalálod.  Ezzel a Dunaguri Társaság céljainak elérését segíted, emelni tudjuk a programjaink színvonalát és megakadályozhatod, hogy elhaljon ez a jó kis göris kezdeményezés, amely már több mint 19 éve működik.
Felszerelést oktatásra minden esetben a szerdai napon kell kérni e-mailben! Kérjük megadni a talphosszt cm-ben, a testsúlyt és a testmagasságot is (a védőfelszerelés miatt). Az emailben kérjük jelezzni, ha 0 km-es görkori tapasztalat van, ha van már korcsolyás vagy síelős tapasztalat, ha egyensúly probléma vagy más a görkorizást befolyásoló/veszélyeztető egészségügyi tényező áll fent (pl. egyensúlyzavar, ízületi probléma, csontritkulás, látászavar, korlátozott mozgásképesség, stb).  

Görkoris védőfelszerelést és sisakot légyszi hozzatok és vegyétek is fel! Szeptembertől láthatósági elemeket is viseljetek (villogók, fejlámpák, világító kerekek, fényvisszaverő elemek)!
A programokon való együtt gurulás mindenkinek saját felelősségére történik! A szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak a balesetekért, résztvevők testi épségéért, vagy egyéb kérokért. 14 év alatti kiskorú csakis nagykorú hozzátartozó közvetlen felügyelete mellett vehet részt a foglakozásainkon és csakis teljes védőfelszerelésben (sisak is)! 12-14 év közöttiek csak a szülő írásbeli hozzájáruláűsával vehet részt a programjainkon, ha a szülő nincs jelen. 12 év alatt csak szülői (hozzátartozói) jelenlét mellett vehet részt a programjainkon. A görkorisokra a KRESZ gyalogosokra érvényes előírásai érvényesek!!!
Vizes útburkolat esetén nem oktatunk, nem gurulunk!

Gyimesi László kezdő görkoris története megnézhető itt...

A DIGI Sport Reggeli Start műsorának rólunk készült videója megnézhető itt...

Fazekas Zoltán (zFazek) helyszíni görkori-oktatás videóját lásd itt...

2018-as oktatási szezonunk képeit lásd itt...

Szezonális oktatási képeinket lásd a galériánkban itt.... 

Görkorcsolya oktatásunkról további részleteket itt olvashatsz...

További kérdések, regisztráció vagy kapcsolat: dunaguri@gmail.com.

Kedd és csütörtök esti városi görkorizás

Keddenként 19:00-tól és csütörtökön kb. 19:30-tól 

Picture

Keddi találkozó: 18:45-kor a Városligeti Műjégpálya előtt itt....  
Csütörtöki találkozó: 19:30-kor az oktatás helyszínén    


A lehetséges útvonalak, térképpel, magyarázatokkal, buktatókkal, megtekinthetőek itt ebben a leírásban... 
Bárki csatlakozhat a görkorcsolya túrához, aki legalább közepes görkorcsolya tudással rendelkezik. A városi gurulás feltétele: kell tudni egy közepes tempót tartani, biztonsággal kanyarodni, járdázni és megállni. Kezdő görkorisoknak inkább a csütörtöki oktatásunkat ajánljuk és annak keretében a kezdő gurulás lehetőségét.
Görkorcsolya védőfelszerelést, láthatósági elemeket és világítást ajánlott hozni! A túrához mindenki önként csatlakozik és azt saját felelősségére vállalja be! A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők által okozott károkért és az esetlegesen elszenvedett balesetek következményeiért.
A görkorisokra a KRESZ, gyalogosok számára megfogalmazott, előírásai érvényesek! Kiskorú görkoris csakis nagykorú felnőtt közvetlen felügyelete alatt gurulhat velünk és kötelezően teljes védőfelszerelésben, sisakban!
A nyitott és nyilvános túráink során kép- és/vagy videó-felvételek készülhetnek, amelyeket a dunaguri.hu oldalunk képgalériáiba valamint FB csoportjainkba feltehetünk. Télen, rossz időben, és vizes útburkolaton nem görkorcsolyázunk!

Kedd esti botkori/síroller edzés/gyakorlás!

Keddenként este fél 7-től a Városligetben és/vagy
péntek este a Normafán.

Picture

Időpont: kedd este 7:00-tól a Városligetben és/vagy péntek este a Normafán (előzetes egyeztetést követően!)
Hely: Olof Palme sétány a Mújégpálya előtt itt... vagy Normafán  
Kezdő vagy haladó görkorcsolyásoknak sírollereseknek kínálunk gyakorolási vagy edzési lehetőséget a Városligetben vagy más helyszínen. Ezen a napon a görkorcsolyázás mellett kipróbálható a sírollerezés, a skike és a botkori is! (nordic blading, azaz görkorcsolya + síbot kombináció)
Síroller felszerelés igénylés céljából kérjük a hétfői napon estig írj e-mailt a talphosszad és a magasságod megadásával! A botkori kipróbálásához gyere görkorival és síbotot adunk a helyszínen. 
Görkorcsolya védőfelszerelést, láthatósági elemeket, ajánlott hozni! A görkorisokra és a sírolleresekre a KRESZ, gyalogosok számára megfogalmazott, előírásai érvényesek!
Télen, rossz időben, és vizes útburkolaton nem gurulunk!
Normafán a busz végállomást a libegővel összekötő Jánoshehyi úton a futó-, görkorcsolya-, kerékpár-, és síroller-pálya, ezért itt is edzünk néha, délután 1-2 óra időtartamban.
A görkorcsolya pálya 1,8 km hosszú, lejtőt emelkedőt is tartalmaz, ami kiváló síroller edzésekre is! Itt edz a Vasas sífutó szakosztálya, valamint itt tartja oktatásait Bozsik Anna Sífutó- és Nordic-walking Iskolája is péntekenként este. Ősszel és tavasszal, hűvösebb időkben és hétköznap érdemes ezt a pályát használni, mert ekkor kevésbé forgalmas.
Egy tipikus edzés útvonal itt látható...    
A hely Normafán itt található...

Velence-maraton görkori/botkori/síroller verseny

Október 21.-én szombaton a Velencei tó déli partján!
Picture

Előnevezési határidő: 17. kedd estig az emailünkön!
Hely:  Velence állomás alatti nagyparkoló      
Rajt: 10:00.
A részletes versenykiírás itt olvasható...  

Előnevezni a versenyre ezen az emailcímen lehet: dunaguri@gmail.com ehet.
A nevezéshez a következő adatokra van szükségünk (amelyeket bizalmasan kezelünk) : név, lakhely(település elég), születési idő, Csapat neve.
Helyszíni nevezés is lehetséges, de ez esetben nem jár ajándék....
részletes versenykiírás itt olvasható... Nevezési díj nincs, de a Dunaguri Társaságot tagságival vagy hozzájárulással támogathatod.
Korábbi mindenféle versenyünkön készült képeinket itt lehet megnézni... 
Versenyekről általában:
Dunaguri CT csapatként alkalmanként részt veszünk más görkorcsolya/síroller versenyeken is. Amint van infónk egyéb közelgő görkorcsolya versenyről ide is kiírjuk a részleteket. Nevezni Dunaguri CT csapattagként lehet egy nekünk küldött emailben, amelyben a Nevet, a születési időt és a lakhelyet (csak a települést) kell megjelölni. Ezen adatok ismeretében csoportosan nevezünk a görkori versenyre, sokszor kedvezőbb feltételekkel mint a helyszínen egyénileg nevezve. A görkorcsolya versenyzéshez csapatpólót és némi "ellátmányt" is biztosítunk Dunaguri CT színekben induló tagjainkak. Szükség esetén görkorcsolya  védőfelszerelést, sisakot és más felszerelést, korlátozottan még görkorcsolyát is tudunk biztosítani! További tudnivalók a versenyekről  itt olvashatók...

Gurulós Workshop és Kerécsata

Novemeber 1 (szervezés alatt)!

Picture

Időpont: 10:00
Hely: Törökbálinti Bevásárló Központ itt.... 

Esetenként tematikus görkorcsolya, síroller, skike foglalkozásokat is tartunk, többnyire hétvégén vagy munkaszüneti napokon. Ezeket többnyire a kisforgalmú területeken tartjuk, pl. bevásárló központokban munkaszüneti napokon, a lezárt rakparton vagy más hasonló helyszínen.
Ilyenkor tanulunk csoportosan görkorcsolyával fékezést, lejtőzést, downhill slalomot, kipróbálható a botkori, a síroler, a skike vagy más hasonló gurulós sport. Síroller felszerelés igénylés céljából kérjük írj az előtte való nap délig e-mailt a talphosszad és a magasságod megadásával! A botkori kipróbálásához gyere görkorival és síbotot adunk a helyszínen. 
Ezen a hétvégén a fenti helyen lejtőzést, fékezést és szlalomozást tanuljuk görkorcsolyával, illetve kipróbálható a botkorizás is.
Külön kérésre viszünk kis sírollert és skike-ot, ami szintén próbálható.
Görkorcsolya védőfelszerelést, láthatósági elemeket, ajánlott hozni! Ezeken a foglalkozásainkon a bukósisak viselése kötelező mindenkinek! Ezért szükséges!
A görkorisokra és a sírolleresekre a KRESZ, gyalogosok számára megfogalmazott, előírásai érvényesek!
Télen, rossz időben, és vizes útburkolaton nem gurulunk!

Egy ilyen foglalkozáson készült ez a videó is....

Egy tipikus edzési útvonalunk itt látható...     

A verseny FB-eseményéhez itt csatlakozhatsz...