Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2024.06.20. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Mi az a Dunaguri?


Dunaguri társasági szabályzat és részvételi feltételek


Az alábbi tudnivalókat feltétlenül olvasd el, mielőtt a rendezvényeinken részt veszel, és lehetőleg igyekezz betartani őket!

2014.03.15-től a Dunaguri Társaság az alapító okirat szerint Civilt Társaságként működik.
A társaság teljes neve: Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság, rövidebb nevén: Dunaguri Társaság. Az alapító okiratot megtekintheted itt.

A Dunaguri ön/spontán/baráti szerveződésű bárki számára nyitott,

 politikamentes(!) gurulós (görkori, kerékpár vagy más emberi erővel hajtott gurulós) sport rendezvény a Duna parti útvonalak/kerékpárutak mentén. Társaságunk emellett más helyszíneken is szervez görkorcsolya- és más szabadidősport eseményeket, rendezvényeket esetenként versenyeket. Támogatott sportjaink továbbá a jégkorcsolyázás, síelés, sífutás, kerékpározás és az evezés. Célunk az, hogy ezeket a sportokat a tagjaink és szimpatizánsaink egymástól, "workshopok" keretében, esetleg profi oktatók segítségével elsajátítsák, és minél gyakrabban műveljék. További célunk az, hogy ezen sportok elsajátítását követően a Társaság és szimpatizánsai közös túrákon, rendezvényeken vegyenek részt.

A Dunaguri túrákon való részvétel feltételei:

- tudj velünk valamilyen, nem motorizált, eszközzel gurulni (görkorcsolya, kerékpár, gördeszka, roller, egykerekű, stb.) és fogadd el Társaságunk szabályzatát.
- más túrákon (sí, sífutás, evezés, kerékpár, stb.) való részbételnél tudd legalább az adott sportág alapjait, hogy biztonságosan részt vehess a túrán. Ha nem vagy jártás benne, akkor kérjük jelezd és "workshop"-jaink keretében megtaníthatunk rá.

A Dunaguri túrázás nem fizetős aktivitás, de...

Senkinek nem tartozol semmivel, nincs a társaság által beszedett túra- vagy részvételi-díj! Ha csatlakozol, akkor téged terhelnek viszont az (önkéntes) tagsági díj, az odautazás, a biztosítás, a kaja, a pia, nők :), stb. költségei.
A 2014.03.15. után alakult Társaságunkhoz célszerű tagsági díj megfizetésével csatlakoznod, így önként Te is hozzájárulhatsz, hogy a rendezvényeink színvonala folyamatosan emelkedjen, hogy ez a kezdeményezés fennmaradjon és a jó csapatszellem tartsa össze Tagságunkat. Megéri tagságit fizetned azért is, mert akkor ingyen tudunk számodra, kipróbálási célból, felszerelést kölcsönözni (görkorit, védőfelszerelést, sí és sífutó felszerelést, stb.), tanulásod érdekében tudjuk támogatni az oktatóinkat,  tudunk versenyt szervezni és látogatni, fenn tudjuk tartani információs oldalunkat, tudunk vásárolni eszközöket (bójákat, pólót, marketing anyagokat, stb.)
Mivel Társaságunk nonprofit civil szervezet, ezért a tagsági hozzájárulás nem szolgálhat kereskedelmi célokat, haszonszerzést, profit termelést.

A Dunaguri Társaság tagsági díjai:

A Társaságunk tagdíja önkéntes, háromszintű és ezen felül elfogadhatunk adományokat, anyagi hozzájárulást is magánszemélyektől és magáncégektől. Civil társaság lévén állami forrásokból nem használhatunk fel pénzt, így sajnos az adó 1%-át sem. Ha mégis támogatnál minket ily módon, akkor arra kérünk, hogy a "testvér szervezetünket" a Természetjáró Fiatalok Szövetségéhez juttasd el adód 1% -át "Dunagurinak" címkézve. A www.tfsz.hu -hoz csatlakoztunk 2014-ben, és ez esetben a támogatásodból, a szervezet szabályzata szerint, mi is részesülhetünk. Az oldalukon minden infót megtalálsz az 1%-al kapcsolatosan!
Ha tagságit fizetnél, vagy minket csak úgy támogatnál, akkor kérjük az alábbi OTP számlaszámra utalj:
11773078 - 00197438
Az alap éves ajánlott Dunaguri támogatói tagdíj 1500 Ft (felnőtt). Ezen összeg befizetésével, hozzájárulhatsz működési költségeinkhez, részt vehetsz minden általunk szervezett programon, rendezvényen.
Kiemelt hozzájárulást azoknak célszerű fizetniük, akik társaságunk rendszeres oktatási és kölcsönzési lehetőségeit is szeretnék igénybe venni. (Pl. akik a csütörtöki "workshopokra" is rendszeresen járnának, felszerelést igényelnének, stb.) Számukra 3000 Ft az ajánlott éves tagdíj. 18 év alattiak éves tagdíja 1000 Ft. 16 év alattiak rendezvényeinken csak közvetlen szülői felügyelettel vehetnek részt! Fiatalok, 16-18 év között, csak a közvetlenül nekünk címzett szülői jóváhagyással csatlakozhatnak.
Társaságunk természetes személyektől és magán cégektől tetszés szerinti támogatást, anyagi vagy eszköz hozzájárulást is elfogad, így a befizetésed, döntésed szerint, fenti összeget meg is haladhatja. Kérjük, gondold át, hogy a Civil Törvény értelmében állami szervektől közvetlenül nincs jogosultságunk támogatást elfogadni, csak magántámogatásokból tudjuk fentartani a Társaságot.

Szívesen látunk mindenkit!

Rendezvényeink többsége nyilvános, ehhez kipróbálási célból, bárki bármikor, akár hány fős baráti/családi társaságával csatlakozhat, tagsági díj megfizetése nélkül is. A Társaságunk annak viszont örülne, és céljaink elérését is segítenéd azzal, ha hosszabb távú együttműködésünk jeléül tagsági díjat fizetsz.  

A Dunaguri szervezői önjelöltek vagy a tagok által javasoltak.

A vezetők nem feltétlenül képzett túravezetők. Feladatuk az összejött (vagy a neten összetoborzódott) társaság lehetőség szerinti egyben tartása, a kezdők segítése, az indulási időpontok kijelölése az útvonal megadása. Más kötelezettségük, anyagi vagy bármilyen felelősségük a túrával kapcsolatba hozhatóan nincs! Ebben a kérdésben a felelőség mértéke, csak a gyalogtúrákon szokásos, ön vagy a baráti társaság által kijelölt, csapatvezető személy szokásos felelőségéig terjed.
Bárki lehet Dunaguri túravezető, ha szándékát napokkal előtte kinyilvánítja, az indulási időpontot, az útvonalat és az egyéb tudnivalókat kitalálta és egyeztette az oldal (a Társaság) üzemeltetőjével. Ebben az esetben a rendezvényt itt az oldalunkon és/vagy más közösségi oldalon/fórumon  "hivatalosan" meghirdetjük, amelyhez bárki csatlakozhat és ezzel az illető a túrát vezetheti. Hiányzása esetén a helyetteséről gondoskodnia kell!    

A Dunaguri veszélyes üzem!

Sérülések a sport és a közlekedés jellegéből következőleg adódhatnak. Ilyen esetben mindenki egyéni felelősséggel tartozik - viselkedésével önként teszi kockára az egészségét. Mindenkinek kötelező betartani a KRESZ előírásait és úgy kell gurulnia/mozognia foglalkozásainkon, hogy lehetőleg minél kevesebb balesetveszélyes helyzetet idézzen elő!
Mivel néha forgalmas útvonalon haladunk tekintettel kell lenni a többi, nálunk lassúbb, közlekedőre is (gyalogosok, kismamák babakocsival, gyerekek). Fokozottan kell figyelni a települések körüli igen sűrű kerékpáros/gyalogos közlekedésre is!
Baleseti okokból kifolyólag nedves útburkolaton nem görkorcsolyázunk, ez esetben a túrát a rendezvényt a szervező felfüggesztheti! Aki külföldi (pl. sí, sífutó, göri, vízi, stb.) túrákon csatlakozna hozzánk azok számára kötelező kiemelt sportbiztosítást kötnie!

A Dunaguri szervező(k) semmilyen felelőséget nem vállal(nak) a túrán résztvevők vagy más érintett személyek testi épségéért!

Mindenkinek a tőle telhető legnagyobb elővigyázatossággal kell eljárnia a balesetek és a sérülések elkerüléséért! A Dunaguri szervezői nagyon ajánlják a védőfelszerelés (lehetőleg sisak is!) és a láthatósági elemek (fényvisszaverő mellény, övek, pántok, világítás) viselését a túrákon és napi görkorcsolyázásokon is. A foglalkozásokon résztvevők egyéni felelősséggel tartoznak bármilyen, baleset során bekövetkező károkért. Foglalkozásaink időnként extrém sport jellegűek, minden esetben az egyes résztvevők a felelősek tetteikért.
Görkori versenyeken mindenkinek, és a rendezvényeinken résztvevő 18 év alattiaknak kötelező legalább a bukósisak viselete!
Láthatósági elemek viselése a települések közötti közútra kényszerülve a KRESZ szerint is kötelezőek!
A görkorcsolyások számára a gyalogosokra vonatkozó KRESZ előírások érvényesek! Vízitúrákon a vízi közlekedési hatóság által kiadott szabályok az érvényesek, például, a 18 év alattiaknak, kötelező a mentőmellény viselete!

A Dunaguri foglalkozásokon fotó/video felvételek is készülhetnek,

amelyeket a témakörben szokásos internetes képgalériákba is felteszünk, publikálunk, évekig megőrzünk, illetve adott esetben közösségi oldalakon is megosztunk. Azok, akik a rendezvényeiken részt vesznek, elfogadják azt, hogy képeken szerepelhetnek és hozzájárulnak ahhoz is, hogy a képek publikusan megtekinthetőek legyenek. A képeken szereplő személyeknek semmiféle anyagi vagy más követelésük nem lehet ezen galériákkal, a képek készítőivel és a weblap üzemeltetőivel szemben. A képeket kereskedelmi célokra nem használjuk fel. Vitás ügyekben a fénykép készítőivel kell a dolgot megbeszélni.
A képgalériákba válogatott felvételeket teszünk fel és igyekszünk kihagyni azokat a felvételeket, amelyeken a szereplők számára előnytelenek vagy sértőek. Írásos megkeresésre, kérésre, a nem kívánt fotódat eltávolítjuk, kivéve azon csoportképeket, ahová önként álltak be a túra résztvevői! :) A nem sértő megjelenésű felvételeket média és/vagy marketing célokra külön beleegyezés nélkül is felhasználhatjuk. Kérjük, hogy amennyiben a fenti feltételekkel nem értesz egyet, a foglalkozásainkon inkább ne vegyél részt vagy jelezd a fotózóknak, hogy Téged ne tegyenek fel a galériába.
A foglalkozásainkon való részvétellel a fenti adatkezelési feltételeket is elfogadod.  

A Dunaguri Társaság más szabadidős eseményeket illetve oktatást/tanácsadást is szervez!

Amikor az időjárás nem teszi lehetővé a görkorcsolyázást, más szabadidő-sport tevékenységeket is folytatunk. Leginkább evezést, síelést, sífutást, kerékpározást vagy a gyalog túrázást részesítjük előnyben kiegészítő szabadidős tevékenységként. Ezeken az eseményeken is részt veszünk és a fentiekhez hasonló szervezési elvekkel Te is csatlakozhatsz. Vedd figyelembe ezen sportágak  sajátosságait és az ehhez szükséges felszerelések, jártasság meglétét.
Főleg a télis sportoknál, a görkorcsolyázásnál magasabb, költségeink lehetnek. Evezős túrákon csónakbérlés merülhet fel, esetenként képzett vízi túravezető szolgáltatásait is igénybe vesszük.

A Dunaguri csapat oktatás/tanácsadás keretében támogatja a kezdő görkorisokat!

A görkorcsolya túrákon való vidám és gondmentes részvétel érdekében, az utóbbi években, görkorcsolyás szaktanácsadással / oktatással is támogatjuk a kezdő görkorisokat. A nyári szezonban heti 1-2 alkalommal tartunk görkorcsolya tanulási összejöveteleket, idegen szóhasználattal "workshopokat". Itt a tapasztaltabbak vagy meghívott oktatók, adják át tudásukat a kezdőbbeknek. Ezeken a rendezvényeken a részvétel, a kötelező (netes vagy helyszíni) regisztrációt követően első alkalommal ingyenes, ha megtetszett, akkor utána ajánlott a Társasághoz csatlakozni a tagdíj megfizetésével. A társasági tagoknak, a tagsági díj befizetése után is ingyenes marad minden Dunaguris csoportrendezvény, oktatás, túrázás, stb.
A fentieken  kívül lehetőség van egyéni oktatás/tanácsadás térítéses igénybevételére is. Ebben tapasztalt-képzett görkorcsolya oktatók segíthetnek, akár erre a célra kialakított görkori-parkokban. Profi görkorcsolya oktatókat is ki tudunk ajánlani, akár fedett pályás helyszíneken is! Lehetőség van akár síoktatók egyéni igénybevételére is!

A dunaguris mentalitás: egy életérzés, egy egészséges életforma, egy életvitel!

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egymás között jól érezzük magunkat. :) Ezt kedvtelésből csináljuk, a szabadidőnket szeretnénk értékesen, értelmesen, sportosan, tisztán és feszültségmentesen eltölteni. A Dunaguri csapattagoktól és a csatlakozóktól elvárjuk az alkalmazkodást, a sportos és etikus hozzáállást, egymás segítését és a kölcsönös tiszteletet.
A "tiszta" életvitel (alkohol és drogmentes) hívei vagyunk. A rendezvényeinken elvárjuk a józan, sportolásra alkalmas állapotú megjelenést. Mi nem gurulunk/túrázunk "belőve", ittan,sa bármitől kábultan. Ha dohányzol, ezt légy szíves úgy tedd, hogy a jelenlévőket a füst ne zavarhassa, és a fiatalabb kiskorú résztvevőknek ezzel rossz mintát ne mutass.  A gyengébbeket segítjük, bevárjuk, az úton senkit nem hagyunk ott!

Dunaguri adatkezelés.

Társaságunkkal (reméljük a későbbiekben egyesületünkkel) kapcsolatba kerülvén adataidat kezelnünk kell. A szervezés/szerveződés egy jó része elektronikusan a neten történik, de előfordulhat, hogy helyszíni regisztrációt is alkalmazunk a rendezvényeken. Minden esetben, a társasági nyilvántartások törvényi előírásainak megfelelvén, kizárólag a nevedet, a lakcímedet, és e-mail címedet, kérhetjük el. Semmilyen más adat nem szükséges.
Soha nem kérünk el ezektől eltérő adatot, pláne nem bakszámla számot, személyi számot, stb. Telefonszám megadása nem kötelező, de mi egymás között a túrán vagy neten privátban, szoktuk csereberélni (többen megírják e-mailben is) a zökkenőmentes lebonyolítás részvétel érdekében.
Személyi adataid biztonságáról gondoskodunk, azt harmadik félnek (akármennyit is kérnének érte) nem adjuk ki. Taglistát vezetnünk, de ezek csak belső egyesületi nyilvántartási és szervezési célokat szolgálnak. E-mail címed megadásával (amelyet harmadik félnek semmi esetre sem adunk ki) elfogadod, hogy a későbbiekben, esetleg görkorcsolya üzletek, sportboltok, szabadidő rendezők, utazás szervezők és ezekkel összefüggők ajánlatait csatoljuk a hírlevelünkhöz, amely átlag 1-2 hetente 1 db. e-mail kiküldését jelenti. Csakis a csatlakozott Dunaguri tagok között egymás elérhetőségét (e-mail címét) megoszthatjuk, a csapat ügyintézése, tájékoztatók vagy tagsági összehívások okán.

A túrákon és más Dunaguri rendezvényeken való részvétellel "ráutalás" szerűen a fenti feltételeket Rád nézve elfogadottnak kell tekintened és a saját biztonságod érdekében minden tőled telhető intézkedést meg kell tenned!

Frissítve: 2016.03.15.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com