Események,  beszámolók
 fotógalériák
(Frissítve:2016.01.30.)  
   2008-2015  

2015 2014 2013 2012
2011 2010 2009 2008

     2015-ös történetek   


I. Dunaguri Félmaraton/Maraton Görkorcsolya verseny - Velence  2015.09.27.
Először is köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik részt vettek a hétvégén az I. Dunaguri Maraton/Félmaraton Görkorcsolya versenyen, amit végül vasárnap tudtunk igen jó körülmények között megszervezni. A versenyen fél maratoni és maratoni távon lehetett indulni. 33-an jelentkeztek, de végül 20 fő indult el és ebből 7-en vállalták be a hosszabb maratoni távot ahol a legjobb idő a férfiaknál született: 2:15 perc volt a 46 km-re. A fél maratoni távot átlagban másfél óra alatt teljesítették. Külön köszönet az SOS-ruhaszerviznek, a nyakpántért, a pólónyomásért és a sok szép kék/fehér/sárga designért... Köszönöm a segítőknek (Gabinak, Ákosnak, Szilvinek, Sárának, stb.), akik időt mértek, terelgettek, fényképeztek, adminisztráltak ezen a versenyen. Gratulálok a versenyzőknek a teljesítményért!
Programunk az Európai Sporthét rendezvényeinek része. #BEACTIVE! 
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

#BEACTIVE! görkorcsolya gyakorlás a Stadionoknál  2015.09.22.
Keddenként este a Puskás Ferenc Stadion körüli görkorcsolyázással a körgyűrűn szoktunk edzeni és gyakorolni, a csütörtök esti görkori oktatás kiegészítéseként. Görkorcsolya több ágát, gyorskorit, szlalom-görit, illetve a sí-rollert is próbálgatjuk heti rendszerességgel itt. A kezdők a görkorcsolyával való kanyarodást és fékezést próbálgatják, a tapasztaltabb görisek és oktatók felügyelete mellett. Programunk az Európai Sporthét rendezvényeinek része. #BEACTIVE! 
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Velence-guri, görkorcsolya túra a tó partján  2015.08.30.
A velencei állomás nagyparkolójából indult útnak az a 14 fős csapat, akik görivel, biciklivel és rollerrel tették meg a 2x12 km-es távot Dinnyésig és vissza. A nagy melegre való tekintettel utunkat egy Gárdonyi szabad- strandnál pár órára megszakítottuk, hogy kifürödhessük magunkat a tóban. :)
A 2x12 km-es útvonal track-jét megnézheted
itt...
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

A legutóbbi nyári vízitúrák fotói egy helyen!  2015.08.23.
Az idei nyári szezonban több vízitúrát tartottunk a Duna-kanyarban Kismaros - Nagymaros - Kisoroszi Szigetcsúcs - Dunabogdány-Szob térségében. Több mint 1000 fotót készítettük amelyekből az alábbi linkeken teszünk közzé válogatást a túra dátuma szerint csoportosítva. A túrákon átlagban 10-20 evezős vett részt kajakban vagy kenuban evezve.

2015.06.13-i vízitúra képei
2015.07.04-i vízitúra képei
2015.07.12-i vízitúra képei
2015.07.18-i vízitúra képei
2015.08.09-i vízitúra képei
2015.08.16-i vízitúra képei

 

FNS görkorizás - Tüzes Dániel fotóin 2015.08.21.
FNS (Friday Night Skating) görkorizás, vagy ahogy magyarul hívnánk: Péntek Esti Gurulás, egy csoportos görkoris rendezvény, amely hétről hétre péntek este 9-től kerül megrendezésre. Az útvonal változó, de a  Budapesti éjszaka garantált hangulatot ad a csoportos görkorcsolyázáshoz. A rendezvényt most Tüzes Dániel fotóin keresztül mutatjuk be, itt...  

 

Testébresztő 2015 - TV2 felvétele rólunk!  2015.07.07.
Dunaguris görkori oktatásunk felkerült a TV2 "Több mint Testőr" c. műsorába is, annak kapcsán, hogy elindultunk a Coca Cola "A 2015-ös év Testébresztője" pályázatán. Az év 10 legjobb szabadidő-szervező / edzője  közé kerültünk, így rólunk is forgattak egy kis bemutatkozó filmet, amit a TV2 leadott műsorában. A verseny során, közönségszavazatok alapján, választják ki az év Testébresztője nyertesét. Ha megnyernénk az 500.000 Ft-os fődíjat, akkor az  összeget a Dunaguri csapat céljaira fordíthatnánk! :)
Szavazni ránk itt lehet!
A bemutatkozó filmet
itt lehet megtekinteni!
A forgatáson készült
werk-fotókat itt lehet megnézni!
Bővebb tudnivaló
a versenyről itt olvasható!

 

Városligeti Görkori Oktatáson járt a Digi Sport TV!   2015.06.18
Az a megtiszteltetés érhette görkorcsolya csapatunkat, hogy a Városligeti oktatásunkról a Digi Sport TV, a Reggeli Start c. műsorába, egy príma kis filmet készített. A film itt tekinthető meg, illetve mobillal inkább a képre kattintva megy a lejátszás!

 

Görkori oktatás a Városligeti Műjégpálya betonján  2015.06.04.
Ez alkalommal rendhagyó körülmények között tartottuk a szokásos csütörtöki görkorcsolya "workshopunkat". A szokásos terep fogaltsága miatt a Műjégpálya vezetése megengedte, hogy a pálya betonján tartsuk meg az oktatást. Nagyon hálásak vagyunk, és ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy egy ilyen gyönyörű történelmi környezetben kiváló minőségű betonon görkorizhattunk ezen a napon!  
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Velence-guri, görkori túra a Velencei-tó partján 2015.05.17.
A tó déli partján, a velencei állomás alatti parkolóból kiindulva, Dinnyésig és vissza, 2x12 km-es útvonalon görkoriztunk vasárnap 18-án. Ebből hárman kiváltak Dinnyésnél és Pákozd felé megkerülték a tavat egy új útvonalon görkorcsolyázva. A többiek visszafordultak.
A 2x12 km-es útvonal trackjét megnézheted
itt...
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Görkorcsolya túra a Dunaguri "Light" útvonalon   2015.05.09.
Az idei szezon, elsősorban kezdő görkorisoknak szánt túráján tíz görkoris gurulta végig a Felsőgöd - Vác oda vissza utat. A csapat nagy rész először görizett errefelé, de olyan jól ment mindenkinek, hogy az eredeti 2x8,5  km-es távot 2x12 km-esre hosszabbítottuk. :) Gratulálunk a kezdők göriseknek!
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Dunavarsányi görkoriverseny- és futó-nap   2015.05.01.
A Dunaguri CT görkorcsolya csapata is benevezett a dunavarsányi görkorcsolya verseny 18 km-es távjára. 6 versenyző 1 fotós és egy kutya képviselte a csapatot. Férfi és a női számban is elhoztuk az első helyeket. További eredmények a rendezvény holnapján találhatóak
itt... Jól éreztük magunkat. Tartalmas nap volt, a versenyzésen kívül ki-ki tesztelte új görkorcsolyáját, kerekeit vagy  csapágyait. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget és a görkorisoknak gratulálunk az eredményekhez!    
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Görkorival az "I bike Budapest" felvonuláson   2015.04.25.
Mivel a  Critical Mass utódaként emlegetett I Bike Budapest kerékpáros felvonulás lezárt utakon zajlott, ezért mi görkorisok úgy gondoltuk, hogy nekünk is ott a helyünk ezen a rendezvényen. A Bakáts térről indultunk, együtt a bringásokkal, de egy idő után, a sok torlódás miatt, leváltunk  és más útvonalakon görkorizva időszakosan kapcsolódtunk vissza az eseményekbe, követtük a felvonulást... :) 
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Kákai Krisztina (IceCat) dunaguri-emléktúra   2015.04.26.
IceCat, egykori, 2013-ban igen fiatalon elhunyt  görkoris társunk emlékére rendeztük meg ezt a túrát. Útvonala a klasszikus Dunaguri távon, Szobtól Gödig, 41 km-en keresztül vezetett. Kivételesen többen voltak kerékpárral mint görkorival, mert régi görkoris pajtások is eljöttek a tiszteletére.  
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Túra görkorival és kerékpárral a Dunakanyarban  2015.04.19.
Ezt a túrát a Természetjáró Fiatalok Szövetségével közösen szerveztük a "25 év 25 élmény" rendezvénysorozat keretében. Szobtól 7-en, míg Gödről ketten indultak neki a 40- illetve a a 17 km-es túrának! Görkorcsolyások és kerékpárosok vegyesen, jó időben, tavaszi környezetben gurultuk végig.
Palacsinta, süti, is bőven fogyott a pihenőknél! :)
Képgalériánkat erről az eseményről nézd itt...

 

Szezonnyitó   Ünnepi   Dunaguri    2015.03.15.
Az idei első Dunaguri görkori túrát, szokásainkhoz híven, a Március 15-i ünnepre időzítettük!
Az időjárással szerencsénk volt, mert az előző napi esők miatt csak elvétve voltak nedves foltok az útvonalon. Az idén több különlegesség is volt: három csapatban indultunk túrázni, összesen kb. 25-en, és végül mindnyájan összegurultunk Vácon a "törzscukrászdánknál". Egy csapat reggel elindult Budapestről, a második csapat Szobról és  harmadik legnépesebb társaság Gödről görkorizott Vácra, majd együtt görkorcsolyáztunk vissza. Újdonságként a kerékpárosokon kívül ketten rollerrel hajtották végig a távot. Mindenki teljesítményéhez képest gurult
10 km -től 100 km (!) feletti távig.
Mindenkinek gratulálunk az elért eredményhez!
Képgalériánkat erről az eseményről nézd
itt...

 

Dunaguri Sísuli - A legjobb sífutó képeink   2015.01.01. - 03.08.
Az első hazai kilométerek megtétele után a Dunaguri Sísuli sífutó csapata Donovaly erdei sífutó pályáin gyakorolt hétvégenként! Azok a kezdő sífutók, akik tagjai a Dunaguri CT-nek, ingyen kaptak felszerelést a tanuláshoz, kipróbáláshoz, túrázáshoz. Donovalyban készült legszebb fotóinkból láthatsz itt galériát!
"Best of Crosscountry Skiing 2015" nézd
itt...

 

Dunaguri Sísuli tanítványok Normafán   2015.02.01.
 Igyekeztünk kihasználni a rövid ideig tartó havas periódust Normafán, hogy a hosszabb külföldi sítúrák előtt a sífutás alaplépéseit még itthon sajátítsuk el! Az idén több hétvégén is tudtunk sífutni, így tucatnál is többen ismerhették meg ezt a sportot!
Fotókat erről az eseményről megnézheted
itt...

 

     2014-es történetek   

 

Görkorcsolya és síroller verseny Törökbálinton 2014.10.23.
 Az idei versenysorozat utolsó állomása a törökbálinti Auchan áruház melletti utakon megszervezett verseny volt. Szerencsénk volt, mert a verseny idejére az eső elállt, így jó körülmények között zárhattuk az idei görkori- és síroller-versenyszezont. A Dunaguri CT csapata ismét nagy számban képviseltette magát és szép versenyeredményeket is sikerült elérni! Mindenkinek gratulálunk a nagyszerű  teljesítményhez! Köszönjük a szervezőknek a meghívást és a részvételi lehetőséget! Jövőre reméljük ismét találkozunk a versenypályákon!
Fotókat az eseményről nézd
itt...

 

Görkorcsolya és síroller verseny Budajenőn   2014.09.06.
Budajenő peremén, egy lezárt útszakaszon rendezték meg a Hungaroringen elkezdett versenysorozat második felvonását. Több távon számos korcsoportban indultak görkorival és sírollerrel. A Dunaguri CT csapata a második helyezett lett a legtöbb görkorist indító csapatként (9 fővel), a Tatabánya DKSE mögött. Tagjaink több első, második és harmadik helyezettet is elhoztak. Mindenkinek gratulálunk a nagyszerű  teljesítményhez! Köszönjük a szervezőknek a meghívást, a részvételi lehetőséget!
Fotókat az eseményről nézd
itt...

 

Síroller és görkorcsolya verseny a Hugaroringen  2014.08.20.
Az idén is augusztus 20-án rendezték meg a az országos és nemzetközi síroller és görkori bajnokságot ott, ahol a F1 pilóták is száguldoznak, a Hungaroringen. Bár esős volt az idő, de a Dunaguri görkori csapat hamar átszerelt "esőcsapágyakra" és így sikerült elindulnunk ezen a versenyen. Master II. kategóriában Berényi Ákos görkorcsolya versenyzők a 3. helyezett lett. Gratulálunk a teljesítményéhez! Köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget!
Fotókat az eseményről nézd
itt...

 


Görkorcsolya és síroller edzés a Hugaroringen  2014.07.07.

A Miskolci Laci vezette síroller/sífutó csapatnak köszönhetjük, hogy délután egy pár órára görkorizásra is birtokba vehettük a Hungaroring aszfaltját. Jó érzés ott görkorcsolyázni, ahol a világsztárok is száguldoznak F1-es autóikban. Ezúton is köszönjük a szervezőknek ezt a felejthetetlen élményt! :)
Fotókat nézd a képre kattintva vagy hamarosan
itt...

 

Ismét görkori-túra a Velencei-tónál   2014.07.05.
A nagy meleg, a friss tóvíz és nem utolsó sorban a tó melletti kiváló aszfalt vett rá minket ismét, hogy felkeressük a Valance-tavi új kerékpárutakat egy jó kis görizésre, majd azt követően egy kiadós fürdőzésre! Tartalmasan és kellemesen telt a napunk, ahogy az alábbi képgalériából is láthatod!
Fotóinkat a képre kattintva nézheted meg vagy
itt...

 

Pünkösdi Dunaguri görkorcsolya túra   2014.06.10.
Pünkösd hétfőjén hagyományaink szerint két útvonalon egyszerre szerveztünk görkori túrát. A kezdők a könnyebb 2x8 km-es Göd-Vác-Göd, míg a haladók a 40km-es Szob-Göd útvonalon görkorcsolyáztak. Vácnál találkozott a két csapat.

(Galéria nincs, a kép illusztráció)

 

Vízitúra a Dunakayarban  2014.06.09.
A kedvező időjárást és főleg vízállást kihasználva 16 Dunagurissal eveztük körbe a Kismaros-Nagymaros közötti szigetvilágot keskeny ágakon. A túra végén a főágra is kimentünk, ahol a kavicson sütkérezés mellett már fürödtünk is a Dunában!
Fotókat nézd a képre kattintva vagy
itt...  

 

Görkori-túra a Velencei-tó körül   2014.06.08.
Egy tucatnyi görkorcsolyás elhatározta, hogy "leteszteli" a Velencei-tó partjára épített új kerékpáros útvonalat. Az új részen kifogástalan fekete sima aszfalt van, széles, ideálisan jól gurulható. A régebbi szakaszon bőven van viszont kellemetlen nehezen görkorizható rész is. Azt javasoljuk, hogy  inkább a tó déli részén lévő új utakon görkorcsolyázzatok!
Fotóinkat nézd meg
itt..

. 

 

Vízitúra az Ipolyon és a Dunán  2014.05.24-30.
Az idén először jártunk az Ipolyon vízitúrázni. Sátorozós vad-kempingezős kenutúránk két napig tartott. A 17 résztvevő első nap Ipolytölgyestől Ipolydamásdig evezett, majd másnap az Ipoly-torkolat Duna-kanyar útvonalon értük el a végállomást a kismarosi csónakkölcsönzőt. Napban, esőben, szélben és kalandokban bővelkedett a túra, de hát ezért mentünk oda... :) Júniusra is tervezünk hasonlót!
Fotókat nézd a képre kattintva vagy
itt...

 

Görkori túrák 2014.03.30. és 04.13-án
A szezonnyitó dunaguri után két tavaszi görkorcsolya túrát tartottunk vegyes útvonalakon. A kezdők a szokásos Göd-Vác-Göd útvonalon görkoriztak, míg egy páran Szobtól jöttek szembe velünk. A kezdő csapat egy része is kimászta a "naagy váci emelkedőt" és a túloldalon találkoztunk a Szobról görizőkkel. :)   
Fotókat nézd a képre kattintva vagy
itt...

 

Ünnepi  Szezonnyitó  Dunaguri   Göd-Vác-Göd  2014.03.15.
Az idei szezonnyitó gurulásunkat Nemzeti Ünnepünkön tartottuk, sajnos igen szeles körülmények között! Ennek ellenére a távot többségében teljesítettük, majd az esemény végén egy kis teázós/süteményezős "állófogadással" nyitottuk meg az idei dunaguri  szezont. A nap végén megalakítottuk Dunaguri Baráti Kört, hivatalos nevén: Dunaguri Görkorcsolya- és Szabadidő-sport Civilt Társaságot.   
Fotókat nézd
itt...

 

Szilveszteri városi görkorizás majd jégkorcsolyázás   2014.01.01.
Budapest belváros, ill. Jégpalota 
A nem egészen télies idő lehetővé tette számunkra, hogy egy kisebb csapattal görorcsolyán guruljunk át a 2014-es újévbe. Még aznap reggel, kihasználva azt, hogy még mindenki alszik, kilátogattunk a káposztásmegyeri Jégpalotába, hogy egy kiadós jégkorcsolyázással nyissuk a 2014-es évet! 
A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy
itt!

 

     2013-as történetek   

 

Mikulás korizás a Városligeti Műjégpályán - 2013.12.05.

Kb. 25 görkoris gyűlt össze az idei Mikulás Korizásra. Hangulatos környezetben korcsolyáztunk egy kellemeset és megbeszéltük, hogy keddenként ugyanitt rendszeresen találkozunk! A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy
itt!

 

Görkori Disco az eXboxban - Halloween Party - 2013.11.09.
Egész délután tartó Halloween Party-t este 8-tól egy görkoris diszkó zárta, amelyen sok görkoris ismerős jött itt össze újból. Lazultunk egy jót körbe gurulgatva, emellett  freestyle szlalomozás, ugrálás a pálya elemeken és büfézés segített a kikapcsolódásban. Legközelebb december közepére várják a görkorcsolyásokat! Köszönjük a  részvételt és gyertek a következő görkorcsolyás diszkóra is!  A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy
itt!
Halloween Party képek ahogy még nem láttad
itt!

 

Ünnepi  Szezonzáró  Dunaguri   Vác környékén - 2013.10.23.
Nemzeti ünnepünkön több mint 25 görkoris részvételével tartottuk meg a 2013-as Dunaguri Görkori Túrák szezonzáró gurulását Vác környékén. A csapat egy része Szobról gurult Vácig, a többiek Göd felé indultak majd  vissza görkoriztak váci cukrtászdához. A majálisba hajló teás/süteményes "állófogadást" görkorcsolya bemutatók (szlalom és lépcsőugrálás) tarkították! Köszönjük mindenkinek a részvételt és a segítséget az eseményeinken!
A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy
itt!

 

II. Éjszakai Dunaguri görkorcsolya túra Göd-Vác-Göd,  2013.09.28.
Gödtől indult a 6 fős görkorcsolya csapat, lámpákkal, védőkkel, sisakokkal, rádiókkal felszerelkezve, míg Szobról hárman vágtak neki a távnak. Vác környékén találkoztunk, cukrászdáztunk, majd a sötétben vissza görkoriztunk. Az alábbi videón nézd meg, ahogy Thiering Peti furulya zenéjére begurultunk Gödre! :)

 

Dunaguri "Light" és "Classic" görkorcsolya túra  -   2013.09.22.
16 görkoris valamint 3 kerékpáros gurulta végig a  2x8,5 km-es Göd-Vác-Göd illetve a 40 km-es Szob - Göd távot. A gödi Dunacsárdánál egy jó kis vacsorával zártuk a napot. Köszönjük mindenkinek a  részvételt! 
A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy
itt!

 

I. Éjszakai Dunaguri görkorcsolya túra Göd-Vác-Göd,  2013.09.15.
Gödtől indult a mindössze 6 fős bátor csoport, lámpákkal, védőkkel, sisakokkal, rádiókkal felszerelkezve, még világosban, Vác felé. Kb. 11 km görkorcsolyázás után, sötétben visszafordultunk és közepes tempóban az erdő sötétjében, szinte üres utakon görkoriztunk vissza Gödre. A nagy érdeklődésre való tekintettel ismétlés lesz, még az idén! Gyertek, próbáljátok ki, nagy élmény! :) 
 A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Dunaguri "Light" és "Classic" görkorcsolya túra   2013.09.08.
Több mint 22 görkorcsolyás teljesítette a "Light" 2x10 km-es Göd-Vác-Göd útvonalat, illetve alternatívaként a "Classic" 40 km-es görkoris távot Szobtól kiindulva Gödig. Az időzítés jó volt, mert a két nagyobb és a két db. kétszemélyes görkorcsolyás csapat az útvonal mentén, Vác környékén találkozott. Kiadós evés ivást követően, élményekkel teli zártuk ezt a meleg napot. 
Ficzere Tamás képgalériája erről az eseményről
itt! 
Kovács Zsolt képgalériája erről az eseményről
itt! 
A fotóink láthatóak a képre kattintva vagy itt!

 

Utolsó evezős túra a Dunakanyarban!   2013.09.07.
Kismaros, Nagymaros és vissza

A rendkívül kellemes nyárutóban még eveztünk egy jót a Dunakanyarban Kismaros és nagymaros között. Kb. 12 fő húzta végig a 12 km-es távot. A hétvége sztárja a képen sokat szereplő mindössze 1,5 éves vízitúrázó kislány volt. Remekül bírta, gratulálunk! :)  Az evezős túra fotóinkat nézd meg
itt!

 

Dunaguri "Light" és "Classic" görkorcsolya túra   2013.08.31.
Ezen a túrán összesen kb. 15 görkoris indult a "Light" 2x10 km-es Göd-Vác-Göd útvonalon, illetve a "Classic" 40 km-es távon Szobtól kiindulva Göd felé. Az időzítés jó volt, mert a két göris csapat Vác felett találkozott.
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Újabb evezős képek a Dunakanyarból! 
Kismaros, Nagymaros, Dunabogdány
   2013.08.19.
Az alábbi képgalériából is látható, hogy jó pár görkoris szokott rá ezen a nyáron is az evezésre. Nem csoda, hisz a Dunaguri útvonalai, a nagy aszály miatt, görkorcsolyázásra eléggé alkalmatlanok (porosak, szennyezettek, na meg rendkívüli meleg is volt...). Dunakanyar béli evezős fotóinkat nézd meg
itt!

 

Dunaguri helyett inkább evezés a Dunakanyarban
Kismaros, Nagymaros, Visegrád
   2013.08.09.
Mivel Dunaguris görkorcsolya túrákhoz igencsak meleg van mostanság, ezért augusztusban görkorizás helyett inkább evezős túrákat szervezünk a Dunán, kajakkal és kenuval a kismarosi csónakkölcsönző környékén. 
Dunai hangulat fotóinkat nézd meg
itt!

 

Duma Sanyi shanghai élménybeszámolója    2013.08.08.
Duma Sanyi, kis hazánk freestyle slalom görkoris versenyzője, nemrég Shanghaiban járt a Seba támogatásával. Élmény beszámolóját olvasd
itt!

 

Görsi, terep-görkori és terep-gördeszka Visegrádon   2013.07.14.
A visegrádi Nagyvillám hegyi sípályán találkoztak azok a bátrak, akik rollkával (gyepsí), terep görkorcsolyával vagy terep gördeszkával próbálgatták a sípálya füves lejtőit. A Snowsports Academy, az SMSZ és a visegrádi sípálya közös szervezése...  A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

WSSA Freestyle Slalom EB hétvége Varsóban    2013.07.12-14.
Ezen a hétvégén került megrendezésre Varsóban a Freestyle Slalom EB, amelyen Duma Sándor versenyző is részt vett (a képen jobbra). A kép bal oldalán Sebastien Laffargue (Seba) lathato.
Az eredményekről és erről a témáról bővebben 
itt olvashattok..

Dunaguri Hídguri 3 - A budapesti hidak éjszakája   2013.07.13.
Az utolsó előtti Hídgurit a Petőfi hídon kezdtük és innen haladtunk Észak felé este 8-tól. Így megcsodálhattuk és fényképezhettük a mesés Budapestet, alkonyati és éjszakai fényeiben. A túra 25 km-re sikeredett ezúttal, de a szép látvány közepette ezt észre sem vettük... 
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Dunaguri Hídguri 2 görkori túra Budapest 8 hídján  2013.07.07.
Az előző Hídguri folytatásaként a görkorcsolya csapat most Északról Dél felé haladt Budapest hídjainak végig görkorizásában! A táv 36 km lett végül, az Árpád hídi találkozó helytől, le a Lágymányosi öbölig, majd az Oktogonig vissza. 8 hídon mentünk át végül!  A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Dunaguri Hídguri görkori túra Budapest 9 hídján   2013.06.30.
Egy lelkes görkoris csapat ezen a vasárnapon végig görkorcsolyázta Budapest mind a 9 hídját, délről kiindulva, észak felé gurulva. Az első átkelés a Lágymányosi hídon történt, majd innen, egyre növekvő létszámmal, görkoriztunk a Megyeri híd felé úgy, hogy  minden hídon legalább egy irányban átmentünk... 55,6 km-t tettünk meg ily módon!
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Dunaguri görkori oktatás-workshop a Városligetben  2013.05.09.
A csütörtöki "Kezd a Dunagurit a Ligetben" nevű görkorcsolya tanulás worshop -on készített fotókat Sütő Gyuszi. Érdemes megfigyeljétek magatokat a képeken és összehasonlítgatni a helyes testtartást görkorizás közben. Kanyarodás és haladás a görkorival volt a téma ezen a foglalkozáson.Köszönet Annának és Norbinak a görkori oktatásban nyújtott segítségért!
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Pünkösdi Dunaguri "Light" és "Classic" egyben    2013.05.20.
A pünkösdhétfői Dunagurin 12 görkoris indult a "Light" 2x10 km-es Göd-Vác_Göd útvonalon, hogy találkozzon azzal a görkorcsolyás csapattal, akik "Classic" 40 km-es távot teljesítették Szobtól kiindulva Göd felé. Az időzítés jól sikerült, mert a két göris csapat Vác felett találkozott. A 25 görkorcsolyázó és kerékpáros vegyes csapat együtt gurult vissza Gödre. Egy páran nem álltak meg itt, hanem elgurultak Budapestig is! A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Május 1-i Dunaguri Szob-Göd 40 km-es útvonalon   2013.05.01.
Az idén is megtartottuk a Május 1-i ünnepi Dunagurit, amelyet a hagyományokhoz híven a hosszabb 40 km-es távon gurultunk végig. Görkorcsolyázás közben több ünnepi majálison is átgurultunk
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Dunaguri "Light" Göd-Vác-Göd útvonalon    2013.04.21.
A Göd-Vác_Göd 2x8,5 km-es távon görkoriztuk végig ezen a meleg nyárias  napon. A váci rakpart cukrászdájánál eltöltött fagyi és pihenő után vissza gurultunk Gödre és innen mindenki hazafelé indult.
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

A görkorival is részt vettünk a Critical Mass   2013.04.20-i
utolsó rendezvényén!

Görkoriztunk egy jót az utolsó CM-on több göris pajtással. Sikerült egy kis, egyben guruló, göris csapatot összehozni erre az alkalomra.
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt! 
Szucsik György göris fotói a CM-ről itt!

 

Tavaszi Dunaguri Göd-Vác-Göd útvonalon   2013.04.14.
Egy igazi tavaszi napon indult el görkorizni 26 görkorcsolyás és kerékpáros, hogy megtegye a Göd-Vác_Göd 2x8,5 km-es távot, amit kiegészítettünk még felfelé 2x2km-el, hogy találkozhassunk a Szob irányából érkezőkkel. :) 
A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!

 

Szezonnyitó Dunaguri Göd-Vác-Göd útvonalon   2013.04.07
Borult vasárnapon egy 8 tagú lelkes görkoris  csoport nyitotta az  idei Dunaguri szezont. A hűvös idő miatt kevés volt a kerékpáros, így igen jó tempóban tudunk görkorcsolyázni Göd és Vác között. Az  útvonalat felfelé még 2x2 km-el  megtoldottuk a váci lejtőig.  A fotók megtekinthetőek a képre kattintva vagy
itt!
 

 

Szezonzárón sífutás Normafán (video) - 2013.04.01-én

 

Ünnepi Sífutás Normafán - 2013.03.16-án (katt a képre)

 

AZ ELSŐ MAGYAR FREESTYLE SZLALOM VERSENY  2013-Feb-23

Battle Budapest néven az eXboxban került megrendezésre egy rangos világverseny szabadstílusú görkorcsolyázás műfajában. Neves külföldi és hazai versenyzők mérték össze tudásukat több kategóriában. Gratulálunk a résztvevőknek az elért eredményekért! A verseny részletes leírását és a verseny eredményeket lásd a rendezvény hivatalos oldalán
itt!  Duma Sándor érdekes infói a versenyről itt! 
A versenyen készült képeket nézd
itt! 

The Art of Freestyle Slalom 
A szabadstílusú görkorcsolya szlalom művészete
Művészfotó válogatást a versenyről lásd itt!

 

     2012-es történetek   

2012-es Dunaguri-szezon  éves beszámolóját olvasd itt! (pdf)
A tartalomból:
- görkori túrák számadása, kiértékelés; a városligeti oktatás konklúziói; weboldal látogatottsági adatok; a Dunaguri-közösség és programjai; a "Dunaguri-Feeling" és a közösségek; Mivel foglalkozunk télen? stb... 
A beszámolót olvasd részletesen itt!

 

2012.12.06. Mikulás Korizás
 a Városligeti Műjégpályán...

Kép galériát lásd
itt...
 

Halloween Görkoris  Diszkóban
voltunk az eXboxban!

2012.10.27.  Képek
itt...


Szombaton az eXboxban találkozott több tucat görkoris az itt megrendezett görkorcsolyás Halloween Partyn. Páran be öltöztünk az alkalomhoz illő jelmezbe. A DJ zenéje jó volt, bővelkedett retro számokban is.  . :) Jól éreztük magunkat és talán még jobb lett volna, ha a büfé is üzemel... Reméljük a továbbiakban rendszeres lesz ez a görkoris program. 
 
Képeket nézd itt...   A terem  képekben látható  itt...
 

Ünnepi  Szezonzáró  Dunaguri
  

 

Görkorcsolya túra 41 km és 2x12,5 km-es Szob-Vác-Göd
közötti útvonalon!   2012.10.22.  
Kép galériát lásd itt...

Az idei Szezonzáró Dunaguri kettős ("Light" és "Classic") útvonalon ment. A görkorcsolyások egyik csoportja (kb. 10-en) Szobtól indult Vác felé, míg egy kisebb csapat Gödtől gurult felfelé Vác irányába (kb.6-an). A két görkoris csapat Vác felett találkozott, majd együtt göriztek Vácig, ahol egy hosszabb fagyizós/sütizős /napozós pihenő következett. Együtt görkoriztunk vissza Felksőgödre, ahol egy kis teás/édességes "állófogadás" zárta az idei Dunaguri Szezont. Történés volt most jó is rossz is. Kissebb-nagyobb esés görkorcsolyával, csapágytisztítás, fáradás, de ettől függetlenül az idő csodálatos volt,  mindenki jól érezte magát, sokat beszélgettünk görkorcsolyáról, technikáról, emberi dolgokról és sok minden másról is... :)     
 
A képeket erről nézd meg itt...   (Kélt csoportkép és a panoráma fotó
 nagy felbontásban van feltéve!!!)
 

Dunaguri "Special"
 Budapest - Szenterndre útvoalon


2012.10.0.  Video
itt...

Szombaton a Batthány téren összegyűlt kis görkoris  csapat a Budapest - Szentendre kb. 20 km-es utat gurulta végig. Többen kerékpárral kísérték a görkorisokat végig  az útvonalon. A fenti kis film jól adja vissza a gurulás laza hangulatát, ezen a rekordmeleg őszi napon, amikor is 24 fokot mértek a fővárosban október 20-án! :)
 

Dunaguri "Classic"  41 km-es görkori túra
 Szob-Göd között!

2012.09.30.  Kép galéria itt...

A szombati gördiszkó az eXboxban nem merítette ki annyira a göriseket, hogy ne lettünk volna legalább 12-en, ezen a vasárnapon, a 41km-es Szob-Göd görkorcsolya túrán. :) Igencsak nagy meglepetést okozott a Vácot becsatlakozó 4 miniszoknyás barbie-görkoris lány, akik előre megfontolt szándékkal öltöztek így ki, gondolom a fiúk kedvéért... :) Ezután a görkorizás csakis jó hangulatban, igen lazán telt, több vendéglátó helyet is meglátogattunk. Különös kegyetlenséggel csaptunk le a Zebegény alsó felében lévő kerékpáros pihenőre, amely nemrég nyitott ki ezen az útvonalon. A meleg őszi napnak köszönhetően a váci fagyizás is elég hosszúra nyúlt, viszont nagyon jól esett mindenkinek...    A képeket erről nézd meg itt...
 

Gördiszkó  az eXboxban!
Laza kikapcsolódás  a 4000nm-es fedett görkori központban

 
2012.09.29.   Gör-DJ Képek itt...


Szombaton a Dunaguri csapata a freestyle-szlalom görkorcsolyásokkal összefogva összeszervezett egy 34 fős csapatot a 11.kerületi eXbox fedett  szabadidő parkban megtartott Gördiszkóba! Tapasztalataink szerint a hely kicsit messze van, de jó, a burkolat remek görizésre és a szlalomosok szerint is megfelelő lenne edzésekre a téli időszakban. A 4 DJ által szolgáltatott zene jó volt, de nem pont a társaság ízlésének volt megfelelő. Lehetett volna retrósabb is, tekintve, hogy zömében a huszas/harmicas korosztály volt ott... A büfé hangulatos, az árak is, a világítás is, bár a körpálya másik végére is juthatna némi fény a diszkó alatt is. Jó hogy van görkorcsolya kölcsönzési lehetőség, sőt, más guruló alkalmatosságok is bérelhetők, védőfelszereléssel együtt a helyszínen. Dijibe visszatérünk még, hisz mindenki jól érezte magát. :) Reményeink szerint, megfelelő bérletkonstrukcióval, télen is igénybe vehetnénk a termet görkori oktatásra, szlalomozásra, gyakorlásra...
Képek a GörDiszkóról  itt...    A terem  képekben látható  itt...
 

Dunaguri "Light"  görkori túra
Szob-Vác között!

2012.09.23.  Képek itt...

A kezdődő ősz ellenére elég sokan összegyűltünk Felsőgödön, hogy gurljunk egy jót Göd-Vác között oda és vissza! AKi úgy gondolja, hogy az itt készült videó alapján megszámolja,  hogy hányan voltunk ezen a guruláson,  az az eredményt küldje el e-mailben! Az elküldők között mindenkit kisorsolunk, hogy ingyenesen részt vegyen a következő, keményebb, 41 km-es túránkon! :)
Figyelem! Tessék beleszámolni a kerékpárosokat is, akik velünk voltak, Dávidot és Adi-t, akik a Budai oldalról csatlakoztak hozzánk Vácnál és persze az operatőrt is! :)
  
Videó itt...    Képek itt...
 

Dunaguri "Classic"  41 km-es görkori túra
 Szob-Göd között!

2012.09.09.  Kép galéria
itt...

Ezen a nyarat idéző vasárnapon három útvonalon jött össze a görkori csapat. 11-re mentünk fel Szobra és onnan gurult a többség Dél felé, egy másik kisebb csapat korán elindult Gödtől és fel görkorcsolyázott, hogy találkozzon velünk Nagymaroson, míg egy
4-5 -en Gödtől indultak Északnak délután, hogy a nagy csapattal találkozzanak Vácon. Közös fagyizgatás után vissza gurultunk együtt Gödre...  A túrát ketten feladni kényszerültek, de remélem következő alkalommal nagyobb elszántsággal vesznek részt a túrákon... :)  Kimértük ezúttal GPS-el pontosan a Szob-Göd "Classic" útvonalat is, 41 km-nek adódott!  
A képeket erről nézd meg itt...
 

 Dunaguri Light Göd-Vác-Göd
18 km-es útvonalon!

2012.09.02.  Kép galéria
itt...

 


Vasárnapi Dunaguri "light" görkorcsolya túrán vettünk részt a Duna mentén. Az oktatáson résztvevők próbálták kis tudásukat itt, Göd-Vác és vissza útvonalon (kb. 2x8,6 km)... Antika persze Szobtól indult és szembe jött a csapattal, így kb. 40 km megtétele után Sződligeten futunk össze. Innen fordult meg, hogy velünk gurulhasson Vácra :)  
A képeket erről nézd meg itt...
 

Városi görkorizás  a csütörtöki
Dunaguri-oktatás után, Budapest utcáin!

2012.08.30.   Kép galéria
itt...

A Dunaguri görkorcsolya oktatás  keretében már rendszeressé vált, hogy a görkori tanulás után, a Ligetből kiindulva görkorizunk egy kört a városban is, hogy elmélyítsük a tanultakat! Ezen az estén nagyon sokan vettek részt az oktatáson, így szép számmal gurultunk végig az alábbi útvonalon: Hősök tere, Deák tér, Lánchídon át Buda, Margit híd, Nyugati tér, Oktogon és vissza a Városligetbe. Ez a programunk rendszeres, a görkori oktatást követően szerdán és csütörtökön. Mindenkinek köszönet a gurulásért, a jó hangulatért, máskor is gyertek... :)  A képeket erről nézd meg itt...
 

A zFazék által szervezett Fonyód-Badacsony balatoni görkori-túráról olvass beszámolót itt, a videót lásd itt..

Tiszaguri  azaz  Dunaguri
 a  Tiszánál!

2012.07.26-08.01   Kép galéria itt...

Gergelyiugornyán volt egy egy hetes Tisza-parti  vízi táborozás, amelyen a Dunaguri csapata, a napi evezés után,  a Tisza folyó  gátrendszeren gurult a telpülés környékén.
Itt a gátak jelentős része le van aszfaltozva,  a városinál kicsit durvább, de jól gurulható burkolattal. Nem elhanyagolható az sem, hogy gát vízszintes, lejtő és forgalommentes, így kezdő görkorisoknak is kiváló a terep.   A haladó görkorcsolyások a végtelenbe vesző korlátlan gurulást élvezhették, a jellegzetes szatmári tájon, a végtelenbe nyúló gátrendszeren. A csodás napnyugták, a tiszta vidéki levegő és jó hangulatú társaság felejthetetlen élménnyé varázsolta a görkorizást (is) ezen a vidéken! :)  A képgaléria egy válogatás görisek fotóiból és több időpontban került rögzítésre. Köszönjük Kalmár Kriszta, Ráti Anita, Darvas Árpád, Danila Attila és Danila Zoltán göriseknek a fotókat!
 
A képeket erről nézd meg itt...
 

Gyepsí, terepgöri és Mountain Board nap
 a visegrádi Nagyvillám sípályán!

2012.06.16.  Kép galéria
itt...

Június 16 szombaton 9 órától rendezték meg, a visegrádi Nagyvillám sípálya frissen kaszált füves lejtőin, az idei gyepsí (rollka), Mountain Board és terep-gökorcsolya napot. Láthattunk és kipróbálahattunk itt, az 1 kerekű kerékpártól 4 kerekű hegyi deszkán át a "lánctalapas" gyepsíig mindenféle kerekes eszközt, amivel sima úton vagy lejtőn lehet robogni. A Dunaguri stábja a terepgörizést és a gyepsízést próbálta ki, egy pár kör erejéig. Sokan voltunk, az idő csodás volt és laza majális hangulat lengte be a pályát. Köszönet a lehetőségért szervezőknek: Thumbász Gergő okleveles síoktatónak és csapatának, valamint Rezsőéknek, akik sípálya üzemeltetését biztosították most is, nemcsak síszezonban a téli hidegben... :)
A 200-nál több képet erről lásd itt..   Thumbász Geri gyepsíelését nézd itt..
Korábbi
képeink itt...  és  itt...  és korábbi Estonix videót nézd itt...
 

Kép- riport a városligeti görkori oktatásról!

2012.06.07   Kép galéria
itt...

A csütörtök esti, kezdőknek 0-km-esekenek szóló görkori oktatáson kint járt Danila Attila síoktató, aki egy hangulatos képriportot készített erről a görkoris eseményről. Sokan jöttek ki olyanok, akik a görkorcsolyát először vették fel és próbálták vele a gurulást. A foglalkozás végére  a legtöbben biztonsággal felmentek és le is jöttek a sétány enyhe lejtőjén. A további foglalkozásokon a fékezést és a kanyarodást fogják tanulni görkorival...:)  A képeket erről nézd meg itt...
 

Három Dunaguri Light  görkori túra hétvége
Göd-Vác-Göd távon.

2012.05.12,20. és 06.03.   Kép galéria itt...

A legutóbbi három "lightos" dunaguris görkorcsolya túra fotóit láthatod a fenti képgalériában. A legutóbbi Dunagurin megjelentek olyanok is, akik nemrég még görkori oktatáson tanultak görkorcsolyázni. Gratulálunk nekik életük első Dunagurijához!:)
Ezt megelőzően"Öregfiúk" Dunagurija volt,  amin olyan veterán görkorisok vettek részt, akik már évek óta járatosak a görkori túrázás területén. A létszám az egyes túrákon 5-15 fő között változott. A szokásos 2x8,5 km-es távot mostanában megtoldjuk még 2x3 km-el felfelé, a váci Dunaparton,  egészen a horgász tóig. Minden görkorisnak és kerékpárosnak köszönjük a részvételt és azt a segítséget is, a haladóktól, amellyel az elsőtúrás görkorisokat támogatták! :)
   A képeket erről nézd meg itt...
 

Dunaguri Light  túra görizés,  Göd-Vác-Göd
2x8,6 km-es távon.

2012.05.06.    Kép galéria itt...

Az előző heti kánikula után felüdülés volt a rövidebb 20 km-es távon görkorcsolyázni! Remek időben, viszonylag kevés kerékpáros között görkoriztuk le a megszokott távot. Mindenki gyakorolhatta a görkori oktatáson tanultakat, főleg ami a helyes tolást és a megállást illeti. Természetesen a megérdemelt fagyi/süti sem maradt el Vácon, valamint a vacsora Gödön...   A képeket erről nézd meg itt...
 

Május 1-i  Dunaguri,  Szob-Göd 
 40 km-es távon, 32 fokos kánikulában!
 

 
2012.05.01.  Kép galéria
itt...

Egyetlen olyan görkoris se normális, aki a rekordnak számító 32 fokos kánikulában, nekivág,  hogy délben, 11-16 óra között lenyomja a rövidnek nem nevezhető Szob-Göd 40 km-es távot 8 keréken! Hát mi ezt tettük...  Nem hiába a munka ünnepe Május 1, mi is dolgoztunk a távon keményen! :) Igaz volt aki "csak" Verőcéig illetve Vácig görkorizott, de a legtöbben végigtolták Gödig. Sőt, Antika szokásához híven, Budapestig (több mint 70 km!) görkorcsolyázott! Gratula neki is és mindenki másnak is, aki kibírta ezt a göris menetet ebben a melegben!   A képeket erről nézd meg itt...
 

A Dunaguri "Light"
30 fokos áprilisi melegben!
 

 
2012.04.29.   Kép galéria
itt...

A hosszú ünnepre örömet akart szerezni nekünk a Teremtő, de kissé túlzásba vitte a jó időt: áprilisban 30 fokos rekord meleget küldött a dunagurizó görkorcsolyások nyakába... :) Ennek ellenére, ennyi sok hideg után, jól is esett ez a meleg, sokan jöttek görkorizni. Kerékpárosok is voltak jó bőven velünk, a fagyi is fogyott rendesen Vácon, képet is készítettünk rendesen, lásd a görkoris galériátt a linken... A görkori kerekek azért nem olvadtak szét a nagy suhanásban, a csapágyak is jól bírták az erdőben az ágacskákat és a nyírfák pihés magvait...   Képeket erről nézd meg itt...
 

A Dunaguri is kint járt a Critical MAss -on!  

2012.04.22.  Kép galéria
itt...

A Föld Napja alkalmából vasárnap rendezték meg a Critical MAss kerékpáros felvonulást Budapesten, lezárt útvonalon. Többen eljöttek görkorisok is, sajnos a legtöbben kerékpárral. Az útvonalon a Dunaguri, a "Jégpályások", az FNS-esek és egyéni görkorcsolyások is voltak. Többé-kevésbé egy bolyban gurultunk, jó hangulatban. Az időjárás kegyes volt, amíg az esemény tartott, de sajnos az utána betervezett gorkoris "afterpartyt" a Ligetben elmosta az eső... :( Majd legközelebb megtartjuk. A rendezvényről további részleteket  a CM oldalán tudhatsz meg...
A képeket erről nézd meg
itt...
 

Dunaguri "Nyusziguri"  beszámoló 

 
2012.04.09. Kép galéria
itt...

Az áprilisi időjárás ellenére mégis remekül sikerült a húsvéti "Nyusziguri" görori túra!
Igaz, hogy a hőmérő higanyszála beragadt 10 fok alá (reggel néhol fagyott is!), de mivel nem fújt a szél, a nap meg sütött, végül is kellemesek voltak a körülmények gurulásra.  A kerékpárúton alig volt valaki az elején, de délutánra se sokan jöttek ki kerekezni, így  görkorcsolyával is szépen lehetett haladni az úton. A váci cukrászdában meg egyenesen fenomenális a Rákóczi Túrós és sikerült is elpusztítanunk mindent, amíg leért Szobról is a három fős görkorcsolyás csapat... VElük egészült ki a létszám 14 fő görisre... :)
  A képeket nézd meg itt...
 

Dunaguri "Light"   beszámoló

2012.03.25.   Kép galéria itt...

Ilyen remek idő márciusban ritkán van! Kihasználtuk egy kis "lightos" gurulásra... :)
Nagyon jó idő volt tényleg és össze is gyűltünk tizenegynéhányan + Szobtól is jöttek vagy 7-en görkorisok, illetve elszámolták az óraátállítást még 5-en, akik 1 órával utánunk indultak. De a lényeg, hogy teli volt ismét a parti kerékpárút Dunagurisokkal. Igazán remek idő ez görkorcsolyázáshoz. A legkisebb görisünknek az 5 éves  Gáborkának gratulálunk, hogy végignyomta a majd 20 km-es távot! Gratula!
Igazi göris tehetség! Meg is kapta érte Vácon és Gödön is a fagyi adagját! :)

A képeket nézd meg
itt...
 

Szezon nyitó Ünnepi Dunaguri  beszámolója

2012.03.15.  
Kép galéria itt...


Az előző évekhez hasonlóan az idén is Nemzeti Ünnepünkön tartottuk a Dunaguri szezonnyitóját. Teázós sütizős megnyitó után kb. 40 résztvevő gurult végig a Göd-Vác-Göd 2x8,6 km -es útvonalon. Vácon hosszabb pihenőt tartottunk, fagyi, süti, tavaszi levegő, Duna illat, lazította el télben megfáradt testünket. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősebbek, görisek és kerékpárosok jó hangulatban, a Szobról érkezőkkel kiegészülve, együtt gurultak az útvonalon.)
A képeket nézd meg itt...
Csoportkép teljes felbontásban
itt...Egy másik, Fazekas Zoltán által összevágott, remek Dunaguri videó 
megtekinthető itt!


 

     2011-es történetek   

 

 

Dunaguri "Light"  beszámoló 2011.10.02.
Kép galéria
itt...

A meteorológusok szerint az utolsó nyári vasárnap virradt ránk október elején!
Tényleg jó idő volt és össze is gyűltünk 16-an. Ez volt az első "Light" Dunaguri az idén, ahol minden felnőtt görkorival tette meg a távot. Kerékpárral csak egy kisgyerek tekert és igen gyorsan! :) Különböző tempójú görkorisok alkották a csapatot, de mindenkit megvártunk a pihenőknél. A végére már majd egy tempóban ment a csapat. Sereghajtónak Csilla kényszerült egy defekt miatt. A hátsó kereke teljesen szétment, így szinte lehetetlen volt célba jutni vele, de kitartott és 7 kerékkel fejezte be a távot! Gratulálunk a kitartáshoz! :)

A képeket nézd meg
itt...
 

 

"Donau-guri" azaz sk4t3r beszámolója  a bécsi görizésről! 2011.09.23.
Teljses beszámoló
itt...

sk4t3r (Ádám) egy belső hangtól vezérelve nemrég átutazott Bécsbe, hogy az ottani görkoris lehetőségeket kipróbálja. :)  Élményeit és fotóit egy exkluzív beszámoló keretében megosztja a Dunaguri olvasóival is, íme:
"
Sokat olvastam már a remek bécsi görkoris lehetőségekről,  de mindig volt kifogás, hogy miért nem megyek el egyszer  és próbálom ki.  Most elfogytak a kifogások és egy reggel elindultam korizni Bécsbe, a Duna szigetre. És milyen remek ötlet volt, hogy így tettem! A következőkben megpróbálom bemutatni az ottani helyzetet, hogy mások is kedvet kapjanak és többen visszamenjünk gurulni a Donau-menti Bécsbe..."  

Olvasd, és nézd tovább
  itt...
 

 

Dunaguri "Light" 2x8,6 km-es gurlás
 több mint 12 fő részvételével!
  2011.09.25.
Képgaléria itt...

Hírtelen szerveződött ez a vasárnapi Dunaguri, de annál kellemesebbre sikerült!
Igazából az október 2-i Dunaguri Light-ot szervezgettük, de pénteken összecsörögtek a telefonok, a fórumok és erre a hétvégére is összehoztunk egy jól bevált kellemes kis őszi Dunagurit. Örvendetes, hogy a legutóbbi Dunaguri után volt, aki kerékpárról átnyergelt görkorira és azzal nyomta végig a távot! Gratulálunk a bátorsághoz, teljesítményhez! Vácra hamar felértünk, szinte egy szuszra végignyomtuk a távot, a reggel hűvösben.  A cukrászdai kínálat ismételt ellenőrzése után megállapítottuk, hogy aminőség nem romlott és októberben is jövünk. Visszafele kissé lassabban gurultunk, már nagyobb lett a meleg és több kerékpáros is tekert az úton, de esés és baleset nélkül szerencsésen visszaértünk a gödi Duna-csárdához.  Sör, kaja majd mindenki haza indult a saját tempójával. Köszönjük mindenkinek a részvételt! :)
 
Képgaléria megtekinthető
itt...
 

 

Dunaguri "Classic" 36 km-es gurlás
 több mint 20 fő részvételével!
2011.09.13.
Képgaléria itt...

Jó meleg szeptemberi vasárnapon jöttünk össze egy igazi "klasszikus" Dunagurira!
Több helyről kapcsolódtak be a gurulni vágyok: egy része a Nyugatiból indult reggel,  mások Gödről jöttek fel vonattal, illetve volt aki átkompolt a Duna túloldaláról ahhoz, hogy részt vegyen a guruláson. Utólag a későn kelők is bekapcsolódtak úgy, hogy Göd felől vágtak neki a rövidített távnak és Vácon találkoztunk a fagyizónál. :) A táv mindenkit megviselt kisebb-nagyobb mértékben, hisz a hőmérséklet 30 fok körül alakult és nem mindenkinek volt kifogástalan az edzettségi szintje... Ennek ellenére a túrán jó hangulat volt, szépet gurultunk Gödig, illetve akadt, aki Pestig bement görkorival. Mindenkinek gratulálunk a saját teljesítményhez, amely nem egyszer a tűrőképesség felső határáig terjedt. :) A lenti képgalériában érdemes megfigyelni a nagy létszámot, Nagymarosnál görkoriban egy mezőn, szoknyában sétáló, kislányt, valamint Antika csoportos fékezési technikáját, amellyel egyszerre több főt hozott le a váci nagy lejtőn. Köszönjük Neki és általában mindenkinek a részvételt! :)
 
Képgaléria megtekinthető
itt...
 

"Öregfiúk" Dunagurija Göd-Vác-Göd között! 2011.06.26.  Képgaléria itt...

Soha sem késő elkezdeni a görkorizást!
 
A vasárnapi "Dunaguri Light" azért volt érdekes, mert a (nőket és gyerekeket leszámítva) a középkorú 40-50-es generáció képviseltette magát. Gratulálunk azoknak is, akik most, ennyi idősen, gurulták végig életük első Dunaguriját! Olyan is akadt, aki itt húzott először görkorit a lábára (ráadásul 1 számmal kisebbet!) és óriási kitartással "szenvedte" végig a 17 km-es távot! Példa lehetne ez a fiatalabb generációnak is! Minden senior görkorist arra bíztatnék, hogy bátran próbálja ki a görkorizást, Dunagurizást, akár ezt a távot is, sőt jöjjön el a görkori oktatásainkra is, mert a görkorizás egészséges, kikapcsol és koránt sem olyan veszélyes, mint ahogy elsőre látszik! Például a tavaly Budapesten járt holland görkorisok átlagéletkora 50 év felett volt! (galériát lásd itt...) A csapat  rendszeresen felkeresi és végig gurulja Európa fővárosait.   Képgaléria megtekinthető itt...
 

Dunaguri rekord  a "Light" útvonalon!
 1ó17p oda-vissza!
2011.06.25.  
Track a térképen itt...

Ma ketten Viktorral új rekordott állítottunk fel a "Dunaguri Light" útvonalán:
alig több mint egy és egy negyed óra alatt (1ó 17p) legurultuk a Gö-Vác-Göd távot oda-vissza! Egy kis statisztika: Távolság: 17.2 km (Göd-Vác-Göd) Gurulás idő (pihenő néklkül): 1 óra 17 perc Pihenés: 7,5 perc (és nem ettünk fagyit!) Átlagsebesség 13 km/h (fel 12 le 14 km/h) Az útvonalat pdf-ben
itt  nézheted meg és ha van GPS-ed, töltsd le, használd a tracket is!  GPS track letöltése itt...
 

Pünkösdi Dunaguri "Light" és "Classic"
11+5 fő vett részt!
2011.06.13. Képgaléria itt...

Ma két csapat futott neki két távnak:
9:00-kor gyülekezett a Nyugati PU-on a Zebegényre felutazó, majd onnan Gödre leguruló csapat, míg 11:00-kor Gödről Vác felé, velük szembe, indult el a "lightos" guricsapat. Többé kevésbé az előre tervezett időpontban találkoztunk a fentről érkezőkkel, majd egy raklap fagyi elfogyasztása után,
lásd Erika képei, mindnyájan visszagurultunk Gödre. Itt ettünk, ittunk, megcsodáltuk a szép dunaparti tájat, majd mindenki a saját elfoglaltsága szerint hazaindult. Mind a 16 görisnek köszönjük a részvételt, legközelebb jövő vasárnap 11-kor találkozunk ugyanitt! :)
 
Képgaléria megtekinthető
itt...
 

Részt vettünk a "Futa Vácot" rendezvényen, majd "Dunaguri Light"-ot gurultunk a Kori2000Bp versenygöris csapatával! 2011.06.05.
Képgaléria itt...

Raimoék (Kori2000 csapat) meghívására,
 a Dunaguri csapata is részt vett Vácon a "Fut a Vácot" tömegsport rendezvényen!
Mivel e rendezvény történetében első alkalommal indulhattak görkorival is, ezért most a két csapat, a kb. 6 km-es távot, felvezetőként gurulta végig a futók előtt.
A rendezvényszervezők ígérete szerint, jövőre görkoris futamot is beiktatnak a versenybe. A rendezvény után a Dunaguri csapatához csatlakoztak a gyorskorisok is, legnagyobb örömünkre, mert elég rég volt, hogy ők is részt vettek velünk Dunagurin. Egy "Happy" gurulást tartottunk Gödig, majd egy ebéd után vissza koriztunk Vácra és még a vihar kitörése előtt mindenki hazaindult. Máskor is szeretettel várjuk a Kori2000 Budapest csapatát Dunagurin, sőt más görkoris csapatok, társaságok részvételére is számítunk, hisz egy külön élmény, még a versenyzőknek is, a Dunaparti tájakon, erdőkben gurulni, friss levegőn, távol városok porától-zajától!  
Képgaléria megtekinthető
itt...
 

"Dunaguri Light" beszámoló
2011.05.30.
 Képgaléria itt...

Remek időjárásban, 8-an vágtunk neki ennek a 2x8,5 km-es távnak vasárnap délelőtt. Az út problémamentes volt, odakint tombolt a nyárelő, buja zöld volt minden. Egy nagy fagyizás után fordultunk vissza délután Vácról, majd a gödi Dunacsárdában zártuk a túrát egy jó nagy evéssel, nehogy mínuszban zárjuk a kalóriafelhasználást... :) Többen, a szerdai oktatásról, is megkísérelhetik lassan ezt a távot.
 

Húsvéti "Nyusziguri" Zebegény -Göd között
2011.04.24
 Képgaléria itt...

Húsvét vasárnapján ejtettük meg az idei, hagyományosnak mondható, ünnepi Nyuszigurinkat a Dunaguri Classic, Göd-Vác 35 km-es szakaszán...  Az állomáson 6-7 kerékpáros és kb. feleannyi görkoris gyülekezett, eleinte. Szép lassan beérkezett vagy útközben becsatlakozott, majdnem mindenki (5-en jelezték telefonon lemaradásukat különböző okokból), így a végére 18-an lettünk,melynek felét tették ki a görkorisok. Jó hangulatban gurultunk Zebegénytől, időnként ellenszélben, de örültünk, hogy nem esett az eső, üde zöld volt minden, jól haladtunk, és a végén a szokásos Duna csárdai lakmározás sem maradt el! :)  Lásd a képgalérián itt...

Töltsd le a csoportképet nagyfelbontásban itt!

 

Gördiszkó a Ligetben 2011.04.08
Képgaléria itt...

Péntek este 9-től "gördiszkó" volt a PECSA előtti kézilabda pályán. Egy kis guribulit tartottunk, amelyen elbúcsúztattuk Timcsit, merthogy egy időre külföldre megy tanulni.
Sok sikert Timcsi! :) Emellett még szülinapi felköszöntés is volt, no meg a lényeg - gurulás zenére. Mindenki jól érezte magát, hála a sok régi göris pajtásnak, akik eljöttek. Köszönjük a szervezést, a zenét, az enni és innivalót azoknak, akik ezt biztosították.
Reméljük a jövőben lesz még ilyen! :)
 

Szezonnyitó Dunaguri  2011.04.02

Képgaléria
itt...

Mindössze ketten indultunk  a Szezonyitó Dunagurin, de útközben több görissel találkoztunk, akiket lelkesen meghívtunk a következő rendezvényeinkre. :) Megállapítottuk, hogy a legjobb szabad levegőn, tavaszi hangulatban görizni és nem a város füstjében zajában...  Fellelkesülve tervezzük, hogy lehetőleg rendszeresen, hétköznap és hétvégén is szervezünk gurulásokat. Főleg, hogy viszonylag költség hatékonyan leszervezhető az egész... :)  Erről a lehetőségről olvass bővebben itt!


     2010-es történetek   

Dunaguri stábja a Tiszánál! Aug. 1-8 között ellátogattunk a Tiszai gátrendszerre!  Tiszaguri galéria itt!

A Felső-Tisza vidéken az árvízvédelmi gátrendszer jelentős részét leaszfaltozták, így kiváló a terep túra-görkorizásra. Egy héten keresztül jártunk a környéken, görkoriztunk fotózunk, eveztünk és kirándultunk is ott.  A gátrendszer aszfaltja 95%-ban jó, de egy kicsit durvább mint amit a városban megszoktunk. Ennek ellenére kellemes volt rajta a gurulás a gyönyörű a szatmári tájon. A réten dús a fű, a virágok és a hamisítatlan falusi illat is feljethetelenné tette a görizést!  A gátrendszer töredékét jártuk be, terveink között szerepel az, hogy szeptemberben egy hosszú hétvégére visszanézünk a térségbe. Lehet rá jelentkezni a részletekeért nézz vissza később vagy iratkozz fel hírlevelünkre!
A gátról készült kép galéria itt látható!


2010.07.04 - Ezen a hétvégén  egy 5 fős kezdő görkoris csapattal gurultunk a Dunaguri "Light" útvonalon...
 
A társaság egy része kezdő göris volt. Mivel kevesen voltunk és sehova sem siettünk, volt idő az alapvető hajtástechnikákat begyakorolni a megállást és az enyhe lejtőn való leereszkedést is próbálgatni. Vácról melegszendvics és fagyizás után visszafordultunk. A sződligeti öbölben
egy kicsit fürdőztünk, majd Gödön ért véget a nap sör és fagyi mellett.:)
A nyári gurulásokra mindenkinek ajánlom, hogy hozzon fürdőruhát, mert a Dunában már egész jól lehet fürödni!

 

Fotópályázat nyertes képei!

2010.06.14-én lezárult 7. Generali Duna-parti Görkori- és Futógála Fotópályázatán az első két helyezést a dunaguri.hu
fent látható fotói nyerték!  A fotópályázat képei itt!
A görkori gála képgalériája itt!


Dutch Skaters in Budapest!   2010.06.06 
Photo Galery

   

2010.06.06 - Ezen a hétvégén  egy 20 fős  hollandiai görkoris
 csapat járt Budapesten!
Beszámoló: A társaság minden éveben kiválaszt egy világvárost, amelyet 4 nap alatt igyekeznek görkorival bejárni. Az idén a 9. alkalomra Budapestet választották. Figyelemre méltó volt, hogy erre az alkalomra egyforma sárga pólót készítettek, miként az is, hogy mindenkin volt védőfelszerelés és sisak! Rendkívül fegyelmezetten, csapatban, egymást segítve és bevárva közlekedtek a városban. Síppal, dudával jelezetek egymásnak baj/lemaradás esetén. Minden útjukat keresztező kerékpárosnál is kiabáltak, nemkülönben gödröknél, cölöpöknél. Kimondottan tanulságos
volt együtt gurulni velük, azt hiszem van még hová fejlődnünk csoportos gurulásainkat illetően! Szombaton magyar görisekkel vegyülve gurultak a Pesti oldalon, míg vasárnap ketten vezettük a túrájukat a Budai oldalon.
A képgalériát nézd itt...
A
facebookon további képgalériát és videófelvételeket láthatsz róluk!
A 4 évvel ezelőtti szinétén hollandiai  vendég-Dunaguris  képgaléria itt látható...
 
 

 

2010. Május 29  7. Generali Duna-parti
 Görkori- és Futógála  
Képgaléria itt!

Szerencsénk volt, mert pont ezen az esőmentes napon száraz idő és jó útviszonyok között gurulhattunk egy jót a Pesti alsó rakparton. Görkorival 5 és 9,5 km-es verseny távokon lehetett gurulni. Kicsik és nagyok, gyors versenyzők és hobbi görisek egyaránt jelen voltak. Látszott ez az elért szintidőkön is. A 9,5 km-es távon a legjobbak 17 perc alatt mentek végig, míg a vége majd egy óra múlva érkezett be a célba... A versenyeredményeket a BSI hivatalos honlapján nézheted meg...

Nem találtad magad a képeken?
 
Keresd a teljes 370 képes galériában itt!
 

Nagy Tomi beszámol a  2010. május 1-i ünnepi
Zebegény- Budapest(!) Dunaguri eseményeiről...

Gyönyörű, orgonavirág illatos időnk volt (nagy rovarfelhőkkel, fülünk szemünk szánk tele lett velük). A terep, a táj a szokásos csoda... A Dunát kis időre elhagyva Tehenek, Lovak mellett gördült csapatunk. Hekk Nagymaroson a világ legjobb kovászos uborkájával... 6-an voltunk, majd Váctól 5en folytattuk, Bp-ig :-) A Megyeri híd melletti kerékpár út megközelítésekor, szokásos útvonalunkon haladva egy dróthálós lezárást találtunk. Át kellett bújnunk a drótháló alatt, de hát mindent a célért. :-) Onnét pedig szintén nagyon jó utunk volt a belvárosig.
Hazaérkezve még egy utolsó gurulás az Andrássyn :-)))
 

2010. április 25.


 
 

Terepgöriztünk és gyepsíztünk (rollka)
 a visegrádi Nagyvillám hegyi gyepsí pályán!


Kellemes hangulatú remek kis szezonnyitó gyepsízést műveltünk, jobbára ismerősök között. Az üzemeltetők szerint ezután rendszeres, heti két alkalommal lehet majd menni. (Szerda du.5 és Vasárnaponként du.2-től)

Képeket erről itt nézz...

Erről a sportprogram lehetőségről itt olvass információkat:

www.visegradsipalya.hu 
 

Critical
Mass

2010. április 24.
 Ezen is ott voltunk, sajnos görkorival elszórtan és a korábbi évekhez képest  nagyon kevesen.
De azért  jó buli volt! :) 


2010. április 17.  Dunaguri

Egy heti esőzés után végre szép időben gurulhattunk egy lazát,
a Göd-Vác-Göd "Light" útvonalon, 3+4 görkorissal.
 Újdonságként feljebb mentünk még vagy 3 km-t,
így összesen 25 km-t gurulhattunk egy igazi tavaszi napon! :)


 

 2010. Március 28  Szezonnyitó Dunaguri 

Szép idő, laza gurulás, és jó hangulat volt vasárnap. A Duna vízállása magas volt, már megközelítette a kerékpárutat. Kevés felnőtt és nagy utánpótlás gyerekcsapat alkotta a mezőnyt.
Nézz képeket erről itt...


      2009-es történetek   

5 éves lett a Dunaguri mozgalom!
Ebből az alkalomból 2009. 09.06-án, megrendezésre került, a
 Naaagy össznépi, Jubileumi Dunaguri!!! 
Képek erről, itt!


A Jubileumi Dunagurin 20 fő vett részt, különböző helyekről indulva és érkezve. A csapat magja Kismarosról, az első Duanguri indulási helyéről, indult Vác felé. Mások korábban felmentek Zebegényre, hogy onnan,
egy Dunaguri Calssic útvonalat guruljanak Gödig. A társaság egy másik része nem szállt le Kismaroson, hanem szintén felutazott Zebegényre,
 hogy egy kis késéssel, onnan eredjenek utánunk. Egy 3. csapat Gödről indult Vác felé, majd fordult vissza a többiekkel Gödre. A gödi Duna csárdában mindenki evett egyet és ki merről és mivel jött, arra és azzal ment haza, vonattal, autóval, illetve Antika végig nyomta az "Iron Guri" távot
Zebegény -Budapest 70 km-es távot. Gratula Neki! Mindenki kedvére teljesítette az általa választott távot  és ami a legfontosabb a Dunaguriban:
Jó idő volt és mindenki jól érezte magát!
 


Május 30. szombat   6. Generali  Duna-parti futógála Részletek, beszámoló itt!

Dunaguri május 10. beszámoló  Képek itt!   video itt!

Gödről fél11-kor 6-an indultunk Vác felé a kerékpár úton. Simán ment minden, leszámítva azt, hogy zsufolásig teli volt kerékpározókkal. A táv nyújtása érdekébennem álltunk meg egyből a fagyizónál, hanam tovább gurultunk a Dunaparton egészen a fegyházon túlig, így 8.6 km helyett
11,5 km lett a táv, majd visszafelé tértünk be a fagyizóba. Ide érkeztek felülről hárman és tőlunk függetlenül indult "Ős Dunagurisok" is még egy jópáran, így az eseményen kb. 15 résztvevőt számláltam össze Vácon. Innen mindenki a maga tempójában és időbeosztásában szóródott szét és ment haza. A teljes táv vissza  Gödig 23 km lett.
 

Április 18-án terepgöriztünk és gyepsíztünk a Visegrádi sípályán! A körülményekről olvass itt!

Video itt!       
Képek itt!


CriticalMass megvolt
2009.04.19-én, olvass erről 
itt!!!

 

2009.04.13-án, hétfőn  Húsvéti Dunaguri - "Nyusziguri"  Egy laza, jó hangulatú, vidám görris túra volt ! :)
OldGeorge galériája itt!

Szezonnyitó FNS 2009 április 3-án megvolt!
Egy újabb szezont nyitottunk meg. :) Immáron ez a 3. év a Budapesti Friday Night Skate (FNS), azaz a Péntek Esti Korizás (PEK) életében. Sajnos két baleset is fényét vette kicsit a rendezvénynek..:( 

Egy kis statisztika: 100-nál több érsztvevő, 1h13p-et voltunk
 mozgásban, ennek az átlaga 9,4 km/h, 1h05p-et álltunk és ezzel
4,8 km/h lett az átlagsebesség, 11,4 km volt a teljes bejárt útvonal,
 és
térképen nézheted itt vagy műholdról így látszana...
(Az adatok Garmin GPS-el készültek)

 
2009 -es szezon nyitó
és ünnepi Dunaguri
Beszámoló

(OldGerge képei itt)
Igen nagy érdeklődés övezte az idei 2009-es szezonnyitó Dunagurit.
 Mivel a rendezvényre Március 15-én került sor, ez egyben ünnepi Dunaguri is volt! :)
Két csapat indult. A többség, több mint 30 fő, Zebegényre utazott, hogy onnan guruljon le Gödig. Sajnos az időjárás nem vette figyelembe azt, hogy mennyien gyültek össze és enyhe csepepergés után kiadós esőzés szakította félbe a rendezvényt. A csapat nagy része vonaton érkezett be Budapestre, míg egy bátor kissebbség (aki a csapágyait és a ruházatát nem sajnálta az esőben) megpróbálta a Vác-Göd közötti útvonalon befelejzni a rendezvényt.
A másik csapat, amely 3 tagból állt, Gödről indult Vác felé, abban a reményben, hogy majd a fentről érkezőkkel egyesülve megfordulnak és együtt gurulnak be Gödre. Sajnos az eső itt is közbeszólt és gurulás Vácon fejeződött be. Reméljük következő hétvégén az időjárás kegyesebb lesz és sikerül végre 2009-ben is kitűzött teljes távot végiggurulni!
Szeretettel várunk mindenkit a következő Dunagurira!


 

     2008-as történetek   


2008.11.16 Ismerjük meg az új Megyeri hidat és kerékpárútjait!
(
Képek erről itt...)
Délelőtt fél 11-re mindössze ketten voltunk, így hamar eindulhattunk. Jó a kerékpár út már a Fóti úttól is kifele a Megyeri Csárda felé. Új az aszfalt és még jobb lesz, ha az érdességét idővel lejárják, betömítődnek. A csárda után a kaszárnyák előtt vezet az út. Jó széles, itt a gyalogosokkal közös az útvonal. A városhatárhoz érve elágazás van, a régi 2-es út melletti új kerékpár úton mentünk tovább. Korszerű, széles, fel vannak festve rá a sávok, lámpák, jelzőtáblák szabályozzák az átkeléseket. Ilyenből kellene több is a környékre.  Az útburkolat nagyon jó minőségű. Zavaró viszont, itt-ott a lombhullás és az, hogy egy-egy kisebb szakaszon kavicsos felhordás van az autóktól és a munkagépektől. Reméljük ezeket tavaszra eltakarítják. A Megyeri hídhoz érve kétfelé ágazik az út. Egyik ága felmegy a hídra egy mérsékelt, könnyű  emelkedővel, míg lent a híd alatt átmenve Dunakeszi felé haladhatunk még kb. 1,5 km-t. Itt árusokat találunk és büfét is. Innen sajnos a közúton kellene továbbmenni kb. 3 km-t Dunakesziig. Ezt most nem tettük meg. Tulajdonképpen 4-5 km kerékpárút hiányozna ahhoz a boldogsághoz, hogy a városközpontból kiindulva elérjük Zebegényt védett útvonalon és innen is kb. 3 km kellene, hogy a Duna mellett feljussunk Szobig, az országhatárig. A hídon remek az aszfalt, elég széles, de vigyázni kell a fémszerkezetekre, amelyek eléggé keményen sorakoznak az autósáv korlátja mentén. A hídtartó kötélzet szerelvényeiről van szó, amelyeket egyáltalán nem úgy alakítottak ki, hogy ne ütközhessünk beléjük vagy ne eshessünk rá. Tanácsos ezektől kellő távolságra elgurulni! A híd impozáns és hosszú, enyhe a domborulata ezért kezdők is könnyen átkelhetnek rajta. (Nem olyan meredek mint pl.  Margit híd!) Atúloldalra érve egy kellemes kerékpáros lejtő visz le a hídról nem messze a Lupa szigeti révtől. Innen kb. 800 m a szentendrei út vagy visszafelé a gáton Békásmegyer. Ezek az útvonalak többnyire régiek, a burkolat már macerás görizésre, inkább a kerékpárosok használják.
Összesen 8,6 km-t gurultunk az új útvonalakon.  Ez kevés, de innen Budapest, Szentendre vagy körülményesen Dunakeszi felé hosszabbítható!
Biztos népszerű lesz később a görisek között is. Kerékpárral nagyon sokan jártak ezen az útvonalon!


A legutóbbi,  2008.11.09-i Szezonzáró Dunaguri   beszámolója, "Classic" útvonalon...  képek itt
Szomorú időjárásban indult a szezonzárás, de a végére vidám hangulat kerekedett. Négyen voltunk, három görkoris és egy kerékpáros alkotta a mini-csapatot. Az út 85%-a száraz volt, csak itt-ott erdei részeken zavarta a gurulást csúszós falevél és nyálkás útfelület. Az egyik görkoris barátunk lekapcsolódott Vácnál, a többiek Gödig gurultak. Én bekerekeztem az Erzsébet térig.  GPS mérések alapján a "Classic" táv 34 km, a "Long" Dunakesziig (kompig) 42 km-nek adódott. A Gödörig 66 km a táv Zebegénytől a hivatalos kerékpárutakat követve (Margitszigeten keresztül)
Köszönjük mindenkinek a részvételt és a
képeket itt  láthatjátok!

2008.10.19-i  "Dunaguri Light" beszámoló...  képek itt
Remekül sikerült! Gyönyörű őszi napsütésben, kellemes  időben került sor erre a gurulásra. 8-an jártuk be a Göd-Vác-Göd 2x8,6 km-es útvonalat és 4-en teljesítették a "Dunaguri Classic" útvonalat Zebegénytől Göd-ig. Mindenkinek gratulálok és köszönöm a részvételt!


2008.10.12.  RS Ring görkoris kupa  beszámoló...
Képek itt
 
Kellemes őszi langymelegben megtartották, a már hagyományosnak tekinthető, őszi, RS Ring görkoris kupát a Hungaroringen. Nagy ünnep ez miden résztvevőnek, mert egy évben egy alkalommal lehetőség nyílik, az amatőr görkorisok számára is, egy kört megtenni azon a versenypályán, amelyen a Forma 1-es autók is száguldoznak!

2008.06.22-i  Dunaguri  beszámoló:
 
Iszonyat melegben de megvolt ez is :) Összesen 11-en voltunk.
Öten Zebegénytől jöttek, mi, a többiekkel, Göd-Vác-Göd útvonalon próbálkoztunk. A sződligeti öbölben fürödtünk, ez némileg enyhítette a kánikulát...


2008.05.18-i  "Dunaguri Light" beszámoló:

Remekül sikerült! Különböző  járművel érkeztek a görisek. Többen autóval, mások felmentek Zebegényig vonattal, de volt, aki Budapestről kerékpárral érkezett. Vácon mind összefutottunk, majd egy jó hangulatú gurulásban, még a zivatar előtt, berobogtunk Gödre. Itt evés-ivás, beszélgetés, majd haza. Képeket lásd a galériában...

   Vissza az elejére... 


Vissza a Dunaguri oldalra...
 

www.dunaguri.hu       kapcsolat: dunaguri@gmail.com